Hervé, Jean


Hervé, Jean
(March 30, 1884, Paris, France - No­vember 27, 1966, Paris, France)
   From 1908 (La Fille du Braconnier, Gérard Bourgeois) to 1951 (Adhémar ou Le Jouet de la Fatalité, Fernandel), he played in about twenty movies and was a member of the Comédie Française (1919-1942). He directed half a dozen silent films in ten years.
 Filmography
1918 ◘ Les Deux Chemins (three parts)
1920 ◘ Colomba
1922 ◘ Le Pauvre Village
        ◘ Le Témoin
1923 ◘ Les Deux Soldats (also screenwriter, adapter; shot in 1921)
1929 ◘ Le Secret du Camélia (co-director with Rastelli)

Encyclopedia of French film directors . . 2011.

Look at other dictionaries:

  • Hervé Jean Robert Giraud — Hervé Giraud (évêque) Pour les articles homonymes, voir Hervé Giraud. Évêque de l’Église catholique …   Wikipédia en Français

  • Herve Giraud (eveque) — Hervé Giraud (évêque) Pour les articles homonymes, voir Hervé Giraud. Évêque de l’Église catholique …   Wikipédia en Français

  • Hervé giraud (évêque) — Pour les articles homonymes, voir Hervé Giraud. Évêque de l’Église catholique …   Wikipédia en Français

  • Hervé Villechaize — Données clés Nom de naissance Hervé Jean Pierre Villechaize Naissance 23 avril 1943 Paris  France Nationalité …   Wikipédia en Français

  • Herve Villechaize — Hervé Villechaize Hervé Villechaize Nom de naissance Hervé Jean Pierre Villechaize Naissance 23 avril 1943 Paris  France Nationalité(s) …   Wikipédia en Français

  • Hervé Villechaize — Nombre real Hervé Jean Pierre Villechaize Nacimiento 23 de abril de 1943 París,  Francia Fallecimiento …   Wikipedia Español

  • Hervé Renaudin — Biographie Naissance 22 juillet 1941 Paris (France) Ordination sacerdotale 26 juin 1971 Décès 18 janvier 2003 …   Wikipédia en Français

  • Jean Herve — Jean Hervé Jean Hervé est un acteur français. 1924 : La Dépositaire d Edmond Sée, Comédie Française au Théâtre de l Odéon 1940 : Le Cid de Corneille, mise en scène Jacques Copeau, Comédie Française : don Diègue 1955 : Judas de …   Wikipédia en Français

  • Hervé Villechaize — Hervé Jean Pierre Villechaize (* 23. April 1943 in Paris; † 4. September 1993 in North Hollywood, USA) war ein französischer Schauspieler. Der kleinwüchsige Darsteller spielte seine bekanntesten Rollen im James Bond Film Der Mann mit dem goldenen …   Deutsch Wikipedia

  • Jean d'Orléans, duc de Guise — Jean Pierre Clément Marie d Orléans, Duc de Guise (September 4,1874 August 25,1940) was the son of Robert, Duke of Chartres (1840 1910), grandson of Prince Ferdinand Philippe and great grandson of Louis Philippe I, King of the French. His mother… …   Wikipedia


Share the article and excerpts

Direct link
Do a right-click on the link above
and select “Copy Link”

We are using cookies for the best presentation of our site. Continuing to use this site, you agree with this.