Léviant, Michel


Léviant, Michel
(May 7, 1947, Washington, DC, USA-)
   Having trained at the Polytechnic School (1966), in 1970he moved to Los Angeles, where he spent three years at the University of California, Los Angeles, and filmed five shorts. A co-screenwriter and co-dialogist for films (1981 Une Sale Affaire, Alain Bonnot; 1994 La Fille de d'Artagnan / USA: D'Artagnan's Daughter / The Daughter of d'Artagnan / US video: Revenge of the Musketeers, Bertrand Tavernier; 1996 Le Silence des Fusils, Arthur Lamothe, Canada, shot in 1994; 2007 Sous les Bombes, Philippe Aractingi, France / Lebanon / UK) and TV (1981 Sans Famille / USA: An Orphan's Tale, 5 X 53', Jacques Ertaud; 1989 Le Prix du Silence, Jacques Ertaud; Haute Tension, episode "Eaux troubles", also actor, Alain Bonnot; 1994 Rapt à Crédit, Pierre Boutron; Le Juge est une Femme, episode "Danse avec la Mort", Claude Grinberg; 1996 Les Amants de la Rivière rouge, 2 X 90', Yves Boisset, shot in 1994; 1997 Pardaillan, Edouard Niermans; 2003 Quai No. l , episodes "24 h Gare du Nord", "Les Liens du Sang", Patrick Jamain; 2005 Le Dernier Seigneur des Balkans, 4 X 90', Michel Favart, France / Greece / Poland / Spain / Bulgaria), he directed his first feature in 1981 and occasionally played in films (1980 Girls / Les Femmes-Enfants / Girls—Die kleinen Aufreisserinen, Just Jaeckin, France / West Germany / Canada) and TV movies (1985 Série noire, episode "Pas de Pitié pour les Rats", Jacques Ertaud). Other credits (as assistant director): 1984 Liste noire (Alain Bonnot).
 Filmography
1968 ◘ Le Froid (animated short)
1971 ◘ Pour l'Amour de la Lune (short; also screenwriter, dialogist)
1981 ◘ La Gueule du Loup (also co-screenwriter, co-dialogist)
2006 ◘ En Souvenir de nous (also co-screenwriter, co-dialogist)
 Television Filmography
1979 ◘ Les Naufragés du Havre (also co-screenwriter, co-dialogist)
1993 ◘ Jeux d'Enfants (also screenwriter, dialogist)
1995 ◘ Le Mur aux Fées (also co-screenwriter, co-dialogist)

Encyclopedia of French film directors . . 2011.

Look at other dictionaries:

  • Michel Leviant — Michel Léviant Michel Léviant, né en 1947, est un réalisateur et scénariste français de cinéma et de télévision. Biographie Michel Léviant est sorti de Polytechnique en 1966, puis a fait des études de cinéma aux États Unis où il réalise son… …   Wikipédia en Français

  • Michel Léviant — Michel Léviant, né en 1947, est un réalisateur et scénariste français de cinéma et de télévision. Biographie Michel Léviant est sorti de Polytechnique en 1966, puis a fait des études de cinéma aux États Unis où il réalise son premier court… …   Wikipédia en Français

  • La Gueule du loup (film, 1981) — Pour les articles homonymes, voir La Gueule du loup. La Gueule du loup Données clés Titre original La Gueule du loup Réalisation Michel Léviant Scénario …   Wikipédia en Français

  • Léonor Graser — (born in 1984 in Paris, France) is a French actress, scriptwriter and film director.Graser is the daughter of Antoine Silber and Catherine Belkhodja, the Franco Algerian actress and journalist of Kabyle and Turco Mongol descent, the fourth child… …   Wikipedia

  • Sous les Bombes — Réalisation Philippe Aractingi Acteurs principaux Nada Abou Farhat Georges Khabbaz Scénario Philippe Aractingi et Michel Léviant Photographie Nidal Abdel Khalek Montage Dina Charara Production …   Wikipédia en Français

  • Sous les bombes — Le Sud Liban durant le conflit israélo libanais de 2006 Données clés …   Wikipédia en Français

  • Pardaillan (téléfilm) — Pardaillan est un téléfilm par Edouard Niermans et diffusé en 1997 sur Canal+. Sommaire 1 Synopsis 2 Fiche technique 3 Distribution 4 Lien e …   Wikipédia en Français

  • D'Artagnans Tochter — In diesem Artikel oder Abschnitt fehlen folgende wichtige Informationen: Vollständige Handlung Du kannst Wikipedia helfen, indem du sie recherchierst und einfügst …   Deutsch Wikipedia

  • D’Artagnans Tochter — Filmdaten Deutscher Titel D’Artagnans Tochter Originaltitel La Fille de d’Artagnan …   Deutsch Wikipedia

  • La Fille de d’Artagnan — In diesem Artikel oder Abschnitt fehlen folgende wichtige Informationen: Vollständige Handlung Du kannst Wikipedia helfen, indem du sie recherchierst und einfügst …   Deutsch Wikipedia


Share the article and excerpts

Direct link
Do a right-click on the link above
and select “Copy Link”

We are using cookies for the best presentation of our site. Continuing to use this site, you agree with this.