Lvoff, John


Lvoff, John
(December 23, 1954, Beirut, Lebanon -)
   He was born to a Russian father and an American mother. Having graduated with a master's degree in philosophy, he studied art history (the New Wave) at Yale University. In 1976, he went to France to study cinema and was hired as a trainee assistant (1977 Providence, Alain Resnais) before serving as an assistant director (1977 L'Imprécateur, Jean-Louis Bertucelli; 1978 Le Sucre, Jacques Rouffio; 1979 L'Adolescente / Madchenjahre / USA: The Adolescent, Jeanne Moreau, France / West Germany; 1981 Rends-moi la Clé, Gérard Pirès; 1982 Tout Feu, tout Flamme / UK and USA: All Fired Up, Jean-Paul Rappeneau; 1983 Exposed, James Toback, USA, shot in 1981; 1984 Until September, Richard Marquand, USA; 1986 Pirates, Ro­man Polanski, France / Tunisia, shot in 1984-1985). In 2006, he played in Jardins en Automne / I giardini in au-tunno / US festival: Gardens in Autumn (Otar Iosseliani, France / Italy / Russia).
 Filmography
1989 ◘ La Salle de Bains (as co-screenwriter, co-adapter, co-dialogist)
1994 ◘ Couples et Amants (also co-screenwriter, co-dialogist)
1999 ◘ Les Infortunes de la Beauté (also co-adapter)
2001 ◘ L'Homme des Foules (also co-screenwriter, co-dialogist)
2005 ◘ L'Oeil de l'Autre (also co-screenwriter, co-dialogist)
 Television Filmography
1998 ◘ Intime Conviction

Encyclopedia of French film directors . . 2011.

Look at other dictionaries:

  • John Lvoff — né le 23 décembre 1954 à Beyrouth au Liban d un père russe et d une mère américaine est un réalisateur français. Il possède la double nationalité française et américaine. Il étudie à l Université Yale la philosophie et en sort en 1976 avec une… …   Wikipédia en Français

  • Maria de Medeiros — au festival de Cannes 2007. Maria de Medeiros, de son nom complet Maria de Medeiros Esteves Vitorino de Almeida née le 19 août 1965 à Lisbonne (Portugal), est une actrice, réalisatrice et chanteuse portugaise d expression française.… …   Wikipédia en Français

  • Pascal Bonitzer — Pour les articles homonymes, voir Bonitzer. Pascal Bonitzer …   Wikipédia en Français

  • Robert (chanteuse) — Pour les articles homonymes, voir Robert. RoBERT Surnom RoBERT Nom Myriam Roulet Naissance 14 octobre 1964 Paris …   Wikipédia en Français

  • Sarah Murcia — Pour les articles homonymes, voir Murcia. Sarah Murcia Naissance 1976 …   Wikipédia en Français

  • Couples et Amants — est un film français réalisé par John Lvoff, sorti en 1993. Sommaire 1 Synopsis 2 Fiche technique 3 Distribution 4 Lien externe …   Wikipédia en Français

  • Liste des films tournés dans le Rhône — Un certain nombre d oeuvres cinématographiques et télévisuelles ont été tournés dans le département du Rhône. Voici une liste à compléter de films, téléfilms, feuilletons télévisés, films documentaires... tournés dans le département du Rhône.… …   Wikipédia en Français

  • Liste de films tournés dans l'Isère — Un certain nombre d oeuvres cinématographiques et télévisuelles ont été tournés dans le département de l Isère. Voici une liste à compléter de films, téléfilms, feuilletons télévisés, films documentaires... tournés dans le département de l Isère …   Wikipédia en Français

  • Les Infortunes de la beauté — est un film français réalisé par John Lvoff, sorti en 1999. Fiche technique Titre : Les Infortunes de la beauté Réalisation : John Lvoff Scénario : Frédéric Beigbeder, John Lvoff et Laure Massenet Pays d origine :  France …   Wikipédia en Français

  • Robert Edward Crozier Long — (29 October 1872 in Cashel, County Tipperary, Ireland mdash;18 October 1938, Berlin), was a noted Anglo Irish journalist and author.Early lifeHe was born at Ardmayle House, near Longfield and Fort Edward, located just north of Cashel. Known in… …   Wikipedia


Share the article and excerpts

Direct link
Do a right-click on the link above
and select “Copy Link”

We are using cookies for the best presentation of our site. Continuing to use this site, you agree with this.