Maistre, Gilles de


Maistre, Gilles de
(May 8, 1960, Boulogne-Billancourt, Hauts-de-Seine, France - )
   After graduating with a bachelor's degree in philoso­phy and a diploma from the Centre de Formation des Journalistes (Journalists Training Center), he worked as a press photographer for the Sygma and then the Capa agency before becoming a reporter for French TV. In 1990, he received the prestigious Albert Londres Prize and a Hollywood Emmy Award. He played small parts in movies directed by his friends (1988 Preuve d'Amour, Miguel Courtois; 1996 La Femme rêvée, TV movie, Miguel Courtois, 1998 Le Chant de l'Homme mort, TV movie, also producer, Miguel Courtois; 1999 Une Journée de Merde!, Miguel Courtois, 2005 Le Premier Jour, short, Luc Saint-Sernin) and produced several films and TV movies (1997 Bouge!, Jérôme Cornuau; 1999 Premières Nei­ges, TV movie, Gaël Morel; 2000 Le Lycée, TV series, Miguel Courtois, Etienne Dhaene; De la Lumière quand même, documentary, Manuel Poirier; 2002 Squash, short, Lionel Bailliu; 2003 Dissonances, as executive producer, Jérôme Cornuau).
 Filmography
1994 ◘ Killer Kid (also co-screenwriter, associate producer)
2002 ◘ Féroce (also co-adapter, producer; shot in 1999-2000)
2007 ◘ Le Premier Cri (also screenwriter, dialogist)
 Television Filmography
1990 ◘ J'ai Douze Ans et je fais la Guerre (documentary)
1993 ◘ A qui profite la Cocaïne? (documentary; co-director with Mylène Sauloy)
1999 ◘ Sans Domicile fixe (documentary)
        ◘ Banlieue (documentary)
2005 ◘ Urgence Enfants (documentary)
2007 ◘ Les Chirurgiens de l'Espoir (documentary)

Encyclopedia of French film directors . . 2011.

Look at other dictionaries:

  • Gilles De Maistre — Gilles de Maistre, né le 8 mai 1960 à Boulogne Billancourt (Hauts de Seine), est un journaliste, réalisateur et producteur de cinéma français. Sommaire 1 Carrière 2 Filmographie 2.1 en tant que réalisateur …   Wikipédia en Français

  • Gilles de maistre — Gilles de Maistre, né le 8 mai 1960 à Boulogne Billancourt (Hauts de Seine), est un journaliste, réalisateur et producteur de cinéma français. Sommaire 1 Carrière 2 Filmographie 2.1 en tant que réalisateur …   Wikipédia en Français

  • Gilles d'Aurigny — Gilles d’Aurigny [Daurigny], dit Le Pamphile est un homme de loi et un poète français du XVIe siècle. Il est mort jeune, en 1553 ou peu avant. Sommaire 1 Biographie 2 Œuvres profanes 3 Œuvres spirituelles …   Wikipédia en Français

  • Maistre — (homonymie) Cette page d’homonymie répertorie les différents sujets et articles partageant un même nom. Maistre Casimir Maistre (1877 1957), géographe, explorateur en Afrique, et directeur de manufacture. Elisabeth Maistre (dite Babet),… …   Wikipédia en Français

  • Gilles de Maistre — Gilles de Maistre, né le 8 mai 1960 à Boulogne Billancourt (Hauts de Seine), est un journaliste, réalisateur et producteur de cinéma français. Sommaire 1 Carrière 2 Filmographie 2.1 en tant que réalisateur …   Wikipédia en Français

  • Gilles Personne De Roberval — Pour les articles homonymes, voir Personne et Roberval. Portrait de Gilles Personne de Roberval lors de la …   Wikipédia en Français

  • Gilles Roberval — Gilles Personne de Roberval Pour les articles homonymes, voir Personne et Roberval. Portrait de Gilles Personne de Roberval lors de la …   Wikipédia en Français

  • Gilles de Roberval — Gilles Personne de Roberval Pour les articles homonymes, voir Personne et Roberval. Portrait de Gilles Personne de Roberval lors de la …   Wikipédia en Français

  • Gilles personne de roberval — Pour les articles homonymes, voir Personne et Roberval. Portrait de Gilles Personne de Roberval lors de la …   Wikipédia en Français

  • Maistre (homonymie) — Cette page d’homonymie répertorie les différents sujets et articles partageant un même nom. Maistre Maistre est un nom de famille notamment porté par : Paul Maistre (1858 1922), Saint Cyrien, général de division français ; Casimir… …   Wikipédia en Français


Share the article and excerpts

Direct link
Do a right-click on the link above
and select “Copy Link”

We are using cookies for the best presentation of our site. Continuing to use this site, you agree with this.