Martorana, Vincent


Martorana, Vincent
(April 18, 1958, Gabès, Tunisia-)
   Having enrolled in the IDHEC in 1981, he graduated in 1984 (directing and editing departments). He was a resident at the Villa Medici (1984-1985) and directed his first film, a short, in 1983.
 Filmography
1983 ◘ Ragazzo (short; also screenwriter, dialogist, producer, co-editor)
        ◘ Justin de Martigues (documentary; short; also screenwriter, dialogist, delegate producer, editor)
1991 ◘ Faux Frère (also co-screenwriter, dialogist)
1998 ◘ Retour en Sicile (documentary; short; also screenwriter, producer, cinematographer, sound engineer)
2000 ◘ Moi l'Année dernière, un Voyage vers la Mère (documentary; short; also screenwriter, producer, cinematographer, sound engineer)
2005 ◘ Lampedusa (short; also screenwriter, producer)
2007 ◘ Esperando a la Virgen (documentary; short; also screenwriter, producer)
 Television Filmography
1986 ◘ Ragazzi (documentary)
1993 ◘ Nous sommes éternels (documentary; co-director with Christophe Martet)
1995 ◘ Zap (Act-Up Paris, eté 1995) (documentary)
1997 ◘ Enfin la Mer (documentary)
2001 ◘ Signes de Vie (also co-screenwriter, dialogist)
2006 ◘ La Dérive des Continents (also co-screenwriter, producer; Belgium / France)

Encyclopedia of French film directors . . 2011.

Look at other dictionaries:

  • Nathalie Vailloud — est né en 1964. C est une scénariste, dialoguiste de films, de téléfilms et de séries télévisées[1]. Sommaire 1 Biographie 2 Actualité Recente …   Wikipédia en Français

  • Mount St. Peter Church — Mount Saint Peter Roman Catholic Church U.S. National Register of Historic Places …   Wikipedia

  • La Derive des continents — La Dérive des continents La Dérive des continents est un téléfilm français réalisé par Vincent Martona réalisé en 2005. Il dure 99 minutes. Fiche technique Réalisateur : Vincent Martorana Scénario : Vincent Martorana et Nathalie… …   Wikipédia en Français

  • La Dérive Des Continents — est un téléfilm français réalisé par Vincent Martona réalisé en 2005. Il dure 99 minutes. Fiche technique Réalisateur : Vincent Martorana Scénario : Vincent Martorana et Nathalie Vailloud Musique : Evgueni Galperine Date de… …   Wikipédia en Français

  • La Dérive des continents — est un téléfilm français réalisé par Vincent Martona réalisé en 2005. Il dure 99 minutes. Fiche technique Réalisateur : Vincent Martorana Scénario : Vincent Martorana et Nathalie Vailloud Musique : Evgueni Galperine Date de… …   Wikipédia en Français

  • La dérive des continents — est un téléfilm français réalisé par Vincent Martona réalisé en 2005. Il dure 99 minutes. Fiche technique Réalisateur : Vincent Martorana Scénario : Vincent Martorana et Nathalie Vailloud Musique : Evgueni Galperine Date de… …   Wikipédia en Français

  • Liste bekannter Sizilianer — Die Liste bekannter Sizilianer gibt einen Überblick über Personen, die aus Sizilien stammen. Der Begriff „Sizilianer“ bezeichnet nicht eine bestimmte Ethnie, sondern dient lediglich als Herkunftsbezeichnung. Personen, die nicht in Sizilien… …   Deutsch Wikipedia

  • Marie Dubois — Pour les articles homonymes, voir Dubois. Marie Dubois Données clés Nom de naissance Claudine Lucie Pauline Huzé Naissance 12 janvier 1937 (1937 01 12) (74 ans) …   Wikipédia en Français

  • Palmarès du festival international du court-métrage de Clermont-Ferrand — Cet article présente le palmarès du festival international du court métrage de Clermont Ferrand depuis 1982. Sommaire 1 1982 2 1983 3 1984 4 1985 5 …   Wikipédia en Français

  • Anne Brochet — au Festival de Cannes 2001. Données clés Naissance 22 …   Wikipédia en Français

Share the article and excerpts

Direct link
Do a right-click on the link above
and select “Copy Link”

We are using cookies for the best presentation of our site. Continuing to use this site, you agree with this.