Mongrédien, Jean-Michel


Mongrédien, Jean-Michel
(January 29, 1950, Rouen, Seine-Maritime, France - )
   He began his studies in electronics but never com­pleted them. From 1970 to 1980, he held several jobs to earn a living. Then he shot about fifty commercials and institutional films for Imédia Films Productions (1983-1987). He created the Nordic Film Festival in 1988 and ran two movie theaters (the Cinéma Ariel from 1982 to 2002 and Le Melville since 1990) and a production and release company, Alonso Films (since 1994). Other credit (as cinematographer): 1977 Sou­venirs des Années tragiques (Joseph Danan).
 Filmography
1970 ◘ Vous les Terriens (short; also screenwriter)
        ◘ La Promenade à Bicyclette (unfinished)
        ◘ L'Amour lent (short; also screenwriter)
1977 ◘ Les Petites Galères (also screenwriter, delegate producer, editor; shot in 1974)
1980 ◘ Le Rôle effacé de Marie (also screenwriter, producer; shot in 1978)
1985 ◘ Les Embarras du Monde (short; also screenwriter, dialogist)
        ◘ Le Dernier Jour d'un Condamné (also screenwriter, editor)
1995 ◘ Objet de Désir (short; also screenwriter, editor)
2002 ◘ Bob l'Ourson (short; also screenwriter)

Encyclopedia of French film directors . . 2011.

Look at other dictionaries:

  • Jean-Baptiste Molière — Molière Pour les articles homonymes, voir Molière (homonymie) et Jean Baptiste …   Wikipédia en Français

  • Jean-Baptiste Poquelin — Molière Pour les articles homonymes, voir Molière (homonymie) et Jean Baptiste …   Wikipédia en Français

  • Jean-Baptiste Poquelin (dit) Molière — Molière Pour les articles homonymes, voir Molière (homonymie) et Jean Baptiste …   Wikipédia en Français

  • Jean Baptiste Poquelin — Molière Pour les articles homonymes, voir Molière (homonymie) et Jean Baptiste …   Wikipédia en Français

  • Festival du cinéma nordique — Date de création 1988 Créateur Jean Michel Mongrédien Prix principal Grand Prix du jury Lieu Rouen Siège social Rouen Site web …   Wikipédia en Français

  • Ópera francesa — La Comédie Française durante el siglo XVIII. La ópera francesa es el arte de la ópera cantada en francés y que se desarrolla en Francia. Francia tiene una de las tradiciones operísticas más importantes de Europa, con obras de compositores… …   Wikipedia Español

  • The Beatles — Pour les articles homonymes, voir The Beatles (homonymie). The Beatles …   Wikipédia en Français

  • Tristan L'Hermite — Pour les articles homonymes, voir Hermite. François L Hermite, sieur du Soliers …   Wikipédia en Français

  • Tristan l'Hermite — Pour les articles homonymes, voir Hermite. François L Hermite, sieur du Soliers …   Wikipédia en Français

  • Catherine Lascault — Catherine Lascault, née 1961 à Strasbourg, est une actrice française. Filmographie 1980 : Le Rôle effacé de Marie de Jean Michel Mongrédien 1983 : Un jour ou l autre d Olivier Nolin 1985 : Les Filles du château de Robert Renzulli… …   Wikipédia en Français


Share the article and excerpts

Direct link
Do a right-click on the link above
and select “Copy Link”

We are using cookies for the best presentation of our site. Continuing to use this site, you agree with this.