Moutout, Jean-Marc


Moutout, Jean-Marc
(March 16, 1966, Mar­seille, Bouches-du-Rhône, France - )
   Having graduated with a bachelor's degree in math­ematics and a diploma from the IAD (a Belgian film school; directing option, 1987-1989), he attended the Cours Simon's acting courses and briefly played onstage. Then he spent two years in England as a technician at the London Film Makers Cooperative and worked as an assistant director on industrial films and at the RTBF (Belgian television). He entered films as an assistant director (1991 Ceci n'est pas un Nu, short, Marie Verwaecht, Belgium) and served as a trainee assistant director (1995 Al di là delle nuvole / Par-delà les Nuages / Jenseits der Wolken / USA: Beyond the Clouds, Michelangelo Antonioni, Wim Wenders, Italy / France / West Germany).
 Filmography
        ◘ No Time (short)
        ◘ En haut et en bas (short)
1996 ◘ Tout doit disparaître (short; also screenwriter)
1998 ◘ Electrons statiques (short; screenwriter)
2000 ◘ Le Dernier Navire (documentary)
        ◘ Violence des Echanges en Milieu tempéré (also co-screenwriter)
        ◘ Par ici la Sortie (documentary; also screenwriter, editor)
2008 ◘ La Fabrique des Sentiments (also co-screenwriter, co-dialogist)
 Television Filmography
2002 ◘ Libre Circulation (also co-screenwriter; Belgium / France)

Encyclopedia of French film directors . . 2011.

Look at other dictionaries:

  • Jean-Marc Moutout — lors de l avant première de La Fabrique des sentiments diffusée à l UGC Ciné Cité Les Halles, à …   Wikipédia en Français

  • Jean-Pierre Darroussin — au festival de Cannes 2011. Données clés Naissance …   Wikipédia en Français

  • La Fabrique des sentiments — Jean Marc Moutout, Elsa Zylberstein et Bruno Putzulu à l avant première de L …   Wikipédia en Français

  • La fabrique des sentiments — Jean Marc Moutout, Elsa Zylberstein et Bruno Putzulu à l avant première de La Fabrique des sentiments diffusée à l UGC Ciné Cité Les Halles, à …   Wikipédia en Français

  • De bon matin — Données clés Réalisation Jean Marc Moutout Scénario Jean Marc Moutout Olivier Gorce Sophie Fillières Acteurs principaux Jean Pierre Darroussin Valérie Dréville Xavier Beauvois Yannick Renier …   Wikipédia en Français

  • Liste des films tournés dans le Rhône — Un certain nombre d oeuvres cinématographiques et télévisuelles ont été tournés dans le département du Rhône. Voici une liste à compléter de films, téléfilms, feuilletons télévisés, films documentaires... tournés dans le département du Rhône.… …   Wikipédia en Français

  • Jacques Bonnaffé — en août 2008 Données clés Nom de naissance …   Wikipédia en Français

  • Les Films du Losange — Logo de Les Films du Losange Création 1962 (48 ans) Fondateurs Eric Rohmer, Barbet Schroeder …   Wikipédia en Français

  • Violence des echanges en milieu tempere — Violence des échanges en milieu tempéré Violence des échanges en milieu tempéré est un film français de Jean Marc Moutout, sorti en 2004. Sommaire 1 Synopsis 2 Fiche technique 3 Distribution 4 …   Wikipédia en Français

  • Violence des échanges en milieu tempéré — est un film français de Jean Marc Moutout, sorti en 2004. Sommaire 1 Synopsis 2 Fiche technique 3 Distribution 4 Liens externes …   Wikipédia en Français


Share the article and excerpts

Direct link
Do a right-click on the link above
and select “Copy Link”

We are using cookies for the best presentation of our site. Continuing to use this site, you agree with this.