Nicloux, Guillaume


Nicloux, Guillaume
(August 3, 1966, France - )
   In 1984, he created a theatrical company, La Troupe. After directing several plays, he filmed a short and then an experimental movie. He played in Seul contre Tous / USA: I Stand Alone (Gaspar Noé, 1998) and authored nine novels: 1996 Zoo City (Baleine); Le Sein des Seins (Baleine); 1997 Monsieur Chance (Climats); Le Destin est une Putain (Flammarion); C'est juste une Balade américaine (Climats); Le Poulpe, le Film: Pour l'attendrir, faut taper dessus, novelization, co-author with Jean-Bernard Pouy, Patrick Raynal (Baleine); Jack Mongoly (Flammarion); 2000 L'Honneur perdu de Georges Besse (Baleine); 2001 Des Brutes et des Méchants (Jean-Jacques Pauvert).
 Filmography
1988 ◘ La Piste aux Etoiles (short)
1990 ◘ Les Enfants volants (also screenwriter, dialogist)
1992 ◘ La Vie crevée (also screenwriter, dialogist; un-released)
1995 ◘ Faut pas rire du Bonheur (also screenwriter, dialogist)
1998 ◘ Le Poulpe (also co-screenwriter, co-dialogist)
2000 ◘ Scénarios sur la Drogue (short; segment "Lucie")
2002 ◘ Une Affaire privée (also screenwriter, dialogist)
2003 ◘ Cette Femme-là / USA: Hanging Offense (also screenwriter, dialogist, actor)
        ◘ Le Concile de Pierre (also co-screenwriter, co-adapter, co-dialogist)
        ◘ La Clé (also screenwriter, co-adapter, co-dialogist)
 Television Filmography
1990 ◘ Le Cirque imaginaire
2001 ◘ Les Redoutables (also actor; episode "Echange Standard")

Encyclopedia of French film directors . . 2011.

Look at other dictionaries:

  • Guillaume Nicloux — Données clés Naissance 3 août 1966 Nationalité Française Profession Réalisateur Films notables …   Wikipédia en Français

  • Guillaume Canet — en 2008 Nacimiento 10 de abril de 1973 (38 años) …   Wikipedia Español

  • Guillaume Canet — Infobox Actor name = Guillaume Canet birthdate = birth date and age|1973|4|10|df=y location = Boulogne Billancourt, France spouse = Diane Kruger (2001 2006). homepage = http://guillaumecanet.tv/ cesarawards = Best Director 2006 Ne le dis à… …   Wikipedia

  • Drogenszenen — Filmdaten Deutscher Titel Drogenszenen Originaltitel Scénarios sur la drogue …   Deutsch Wikipedia

  • Thierry Lhermitte — Pour les articles homonymes, voir Lhermitte. Thierry Lhermitte …   Wikipédia en Français

  • Éric Demarsan — Infobox actor name = Éric Demarsan bgcolour = imagesize = caption = birthname = birthdate = Birth date and age|1938|10|2|mf=y birthplace = Paris, France flagicon|France deathdate = deathplace = othername = Éric de Marsan Jason Havelock occupation …   Wikipedia

  • Eric Demarsan — Éric Demarsan Éric Demarsan (c) Sybil Demarsan Naissance 2 octobre 1938 Paris …   Wikipédia en Français

  • Jason Havelock — Éric Demarsan Éric Demarsan (c) Sybil Demarsan Naissance 2 octobre 1938 Paris …   Wikipédia en Français

  • Jean-Pierre Darroussin — au festival de Cannes 2011. Données clés Naissance …   Wikipédia en Français

  • Le Concile de Pierre (film) —  Pour l’article homonyme, voir Le Concile de Pierre.  Le Concile de Pierre Réalisation Guillaume Nicloux Acteurs principaux Lorenzo Balducci Monica Bellucci Moritz Bleibtreu …   Wikipédia en Français

Share the article and excerpts

Direct link
Do a right-click on the link above
and select “Copy Link”

We are using cookies for the best presentation of our site. Continuing to use this site, you agree with this.