Paureilhe, Christian


Paureilhe, Christian
(February I, 1947, Paris, France - )
   He was only seventeen years old when he made his film debut serving as an assistant director or assis­tant editor to such filmmakers as Jean-Luc Godard, Jean Becker, Jacques Doniol-Valcroze, and François Reichenbach and working on many TV programs. Then he was a chief editor, artistic manager, and finally director.
 Filmography
1970 ◘ La Plaine du Vivivouioui (also screenwriter, producer; shot in 1968-1970; unreleased)
1973 ◘ Fil à Fil (short; also screenwriter, producer)
1975 ◘ Allégorie (also screenwriter, producer, actor, cinematographer, editor)
        ◘ Carrara (documentary; short; also screenwriter)
1976 ◘ Caméra (short; also screenwriter, producer)
        ◘ Caméra 2 (short; also screenwriter, producer)
1979 ◘ Démons de Midi (also producer, co-screenwriter; France / Belgium / Spain)
        ◘ Chaz-Chase (documentary; short; also screenwriter, producer)
        ◘ Aujourd'hui c'est la Fête (short; also screenwriter, producer)
 Television Filmography
1987 ◘ Contre-Enquête (documentary; episodes "Je 1990 vais boire un Café, je reviens", "Pourquoi pas moi?")
1990 ◘ Mémoire de l'Europe (10 X 52' documentary; also co-screenwriter)
        ◘ Gens d'à bord (documentary; short; also co-screenwriter, producer)
        ◘ Vie foraine (documentary; short; also co-screenwriter, producer)
2000 ◘ Aux Trois Relais (documentary; short; also co-screenwriter, producer)

Encyclopedia of French film directors . . 2011.

Look at other dictionaries:

  • Robert Hossein — devant son théâtre, en janvier 2007 Données clés Nom de naissance Robert Hosseinoff …   Wikipédia en Français

  • Micheline Presle — En 2004, à la cérémonie des césars Données clés Nom de naissance Micheline Chassag …   Wikipédia en Français

  • Robert Hossein — im Januar 2007 Robert Hossein (* 30. Dezember 1927 in Paris als Robert Hosseinhoff) ist ein französischer Schauspieler und Filmregisseur. Inhaltsverzeichnis …   Deutsch Wikipedia

  • Prix Jean-Vigo — Le prix Jean Vigo est une récompense cinématographique française décernée depuis 1951, créée par Claude Aveline, en hommage au réalisateur Jean Vigo. Il est attribué à un réalisateur français distingué pour l indépendance de son esprit et la… …   Wikipédia en Français

  • Prix Jean Vigo — Pour les articles homonymes, voir Vigo. Le prix Jean Vigo est une récompense cinématographique française décernée depuis 1951, créée par Claude Aveline, en hommage au réalisateur Jean Vigo. Il est attribué à « un réalisateur français… …   Wikipédia en Français

  • Prix jean-vigo — Pour les articles homonymes, voir Vigo. Le prix Jean Vigo est une récompense cinématographique française décernée depuis 1951, créée par Claude Aveline, en hommage au réalisateur Jean Vigo. Il est attribué à « un réalisateur français… …   Wikipédia en Français

  • Robert hossein — Robert Hossein devant son théâtre, en janvier 2007 Nom de naissance Robert Hosseinoff Naissance 30 décembre 1927 …   Wikipédia en Français

  • Hubert Deschamps — Pour les articles homonymes, voir Deschamps. Hubert Deschamps Données clés Nom de naissance Hubert Louis Marie Deschamps Naissance 13 septembre 1923 Paris Nationalité …   Wikipédia en Français

  • Mondy — Pierre Mondy Pierre Mondy Nom de naissance Pierre Cuq Naissance 10 février 1925 (84 ans) Neuilly sur Seine, France Nationalité(s) Française …   Wikipédia en Français

  • Pierre Cuq — Pierre Mondy Pierre Mondy Nom de naissance Pierre Cuq Naissance 10 février 1925 (84 ans) Neuilly sur Seine, France Nationalité(s) Française …   Wikipédia en Français


Share the article and excerpts

Direct link
Do a right-click on the link above
and select “Copy Link”

We are using cookies for the best presentation of our site. Continuing to use this site, you agree with this.