Petitcuénot, Daniel

Petitcuénot, Daniel
(April 7, 1962, Besan­çon, Doubs, France - )
   He began shooting amateur Super-8 shorts at age eleven. Having graduated from the C.U.E.J. (Centre Universitaire du Journalisme de Strasbourg) in 2001, he earned his living as a journalist and reporter for TV channels. He shot commercials and institutional films. His three feature films were poorly released.
 Filmography
1975 ◘ Besançon tremble (Super-8 short)
1977 ◘ Choc psychologique (Super-8 short)
1979 ◘ Intellectduel (Super-8 short)
1984 ◘ 447 (16-mm short)
1986 ◘ Retour dans l'Âme—Le Rêve autrichien (16-mm short; shot in 1980-1982)
1990 ◘ Le Syndrome de l'Espion (also screenwriter, dialogist)
1992 ◘ La Chasse aux Doryphores (also editor; unre-leased)
2002 ◘ Le Syndrome de Montmartre (also screenwriter)
 Television Filmography
1994 ◘ Extrême Limite (104 X 26'; co-director)

Encyclopedia of French film directors . . 2011.

Look at other dictionaries:

  • Compagnie Paul Ermio — La Compagnie Paul Ermio est une compagnie de théâtre créée en 1986 à Granges la Ville (Haute Saône) par Pascal Poinsenot. En 1987 elle s installe à Arcey (Doubs). Sommaire 1 Historique 2 Biographie de Pascal Poinsenot dit Paul Ermio 3 …   Wikipédia en Français

  • Liste Des Maires De Besançon — Liste des maires de Besançon. Depuis 1789 Depuis 2001 : Jean Louis Fousseret, PS, technicien en micromécanique 1977 2001 : Robert Schwint, PS, instituteur 1953 1977 : Jean Minjoz, SFIO puis PS, avocat 1950 1953 : Henri Regnier …   Wikipédia en Français

  • Liste des maires de Besancon — Liste des maires de Besançon Liste des maires de Besançon. Depuis 1789 Depuis 2001 : Jean Louis Fousseret, PS, technicien en micromécanique 1977 2001 : Robert Schwint, PS, instituteur 1953 1977 : Jean Minjoz, SFIO puis PS, avocat… …   Wikipédia en Français

  • Liste des maires de Besançon — Maire de Besançon …   Wikipédia en Français

  • Liste des maires de besançon — Liste des maires de Besançon. Depuis 1789 Depuis 2001 : Jean Louis Fousseret, PS, technicien en micromécanique 1977 2001 : Robert Schwint, PS, instituteur 1953 1977 : Jean Minjoz, SFIO puis PS, avocat 1950 1953 : Henri Regnier …   Wikipédia en Français

  • Liliane David — ou Liliane Dreyfus est une actrice et réalisatrice française, née en 1937[1]. Elle est connue également sous le nom de Liliane David Dreyfus. Sommaire 1 Filmographie 2 Notes et références 3 …   Wikipédia en Français


Share the article and excerpts

Direct link
Do a right-click on the link above
and select “Copy Link”

We are using cookies for the best presentation of our site. Continuing to use this site, you agree with this.