Pico, Marco


Pico, Marco
(September 20, 1940, Paris, France - )
   He was an assistant director for twelve years (1958 La Première Nuit, short, Georges Franju; 1960 Can­dide ou L'Optimisme au XXe Siècle / USA: Candide, Norbert Carbonnaux; 1965 Les Copains, Yves Ro­bert; La Communale, Jean L'Hôte; 1966 Les Sultans / L'amante italiana, Jean Delannoy, France / Italy; 1967 Soleil noir / L'Angelica avventuriera (Sole nero) / UK and USA: Black Sun, Denys de La Patellière, France / Italy; 1968 Le Mois le plus beau, Guy Blanc; Caroline Chérie / Chérie: Schôn wie die Sùnde, Denys de La Patellière, France / Italy / West Germany; Le Tatoué / Nemici . .. per la pelle, as Marco Picaud, Denys de La Patellière, France / Italy; 1969 Clérambard, Yves Robert; 1970 Les Novices / Le novizie / UK and USA: The Novices, Guy Casaril, Claude Chabrol, France / Italy; 1971 L'Alliance, as Marco Picaud, Christian de Chalonge; 1972 Les Camisards, René Allio, shot in 1970; La Vieille Fille / La tardona, Jean-Pierre Blanc, France / Italy). Parallel with his cinematographic career, he was actor Pierre Brasseur's secretary (1959-1960). He also was a second script assistant (1963 Bébert et l'Omnibus, Yves Robert), actor (1967 Le Saut / O salto / USA: Voyage of Silence, Christian de Chalonge), technical adviser (1972 Les Malheurs d'Alfred / Les Malheurs d'Alfred ou Après la Pluie . . . le mauvais Temps / USA: The Troubles of Alfred, Pierre Richard; 1973 Je sais rien, mais je dirai tout, Pierre Richard; 1976 Le Jouet / USA: The Toy, Francis Veber; 1991 On peut toujours rêver, Pierre Richard), and co-screenwriter (1978 Le Beaujolais nouveau est arrivé / USA: The New Beaujolais Wine Has Arrived . . . , Jean-Luc Voulfow; 1980 La Traque, 4 X 52', Philippe Lefebvre).
 Filmography
1974 ◘ Un Nuage entre les Dents (also co-screenwriter, co-adapter, dialogist)
1988 ◘ Savannah, la Ballade (also adapter, dialogist, editor)
        ◘ La Cavale des Fous
        ◘ Dernier des Pélicans
 Television Filmography
1982 ◘ Paris Saint-Lazare (6 X 52')
1984 ◘ Manipulations 1987 Les Fortifs
1989 ◘ Morte Fontaine
1994 ◘ Le R.I.F. (episode "L'Air d'une Fugue")
        ◘ Novacek (episode "Le Croisé de l'Ordre")
        ◘ La Mondaine (episode "Marilyne")
        ◘ L'Etoile d'Anvers
        ◘ D'Or et de Safran
        ◘ Les Quatre-vingt-unards La Bascule
2000 ◘ Les Enfants du Printemps (3 X 90')
2003 ◘ Leclerc, un Rêve d'Indochine

Encyclopedia of French film directors . . 2011.

Look at other dictionaries:

  • Pico da Neblina — seen from the distance, without the usual clouds. The round blue shaded secondary peak just behind it is Pico 31 de Março. Elevation …   Wikipedia

  • Pico da Neblina — Vue du Pico da Neblina depuis le Brésil. Géographie Altitude 2 994 m[1] …   Wikipédia en Français

  • Pico della mirandola — Pico della Mirandola, Uffizien Giovanni Pico (Conte) della Miràndola (* 24. Februar 1463 in Mirandola (Emilia Romagna); † 17. November 1494 in Florenz) war ein italienischer Humanist und Philosoph der Renaissance …   Deutsch Wikipedia

  • Pico 31 de Março — Bild gesucht  BWf1 Höhe 2.973  …   Deutsch Wikipedia

  • Pico 31 de Março — Géographie Altitude 2 973 m[1] Massif …   Wikipédia en Français

  • Pico petrolero — Saltar a navegación, búsqueda Una curva de producción, como sugirió originalmente M. King Hubbert en 1956. Pico petrolero o cénit petrolero es el momento en el tiempo cuando la tasa máxima de extracción de petróleo global es alcanzada, tras lo… …   Wikipedia Español

  • Marco Pico — est un réalisateur. Sommaire 1 Filmographie 1.1 Réalisateur 1.2 Acteur 2 Lien externe Filmographie …   Wikipédia en Français

  • Pico da Neblina — Höhe 2.994 m …   Deutsch Wikipedia

  • Pico da Bandeira — Saltar a navegación, búsqueda Pico da Bandeira Elevación 2892 Ubicación Brasil Cordillera …   Wikipedia Español

  • Pico da Neblina — Saltar a navegación, búsqueda Pico da Neblina Elevación 2994 Ubicación Brasil Cordillera Macizo Guayanés Prominencia 2886 Coord …   Wikipedia Español


Share the article and excerpts

Direct link
Do a right-click on the link above
and select “Copy Link”

We are using cookies for the best presentation of our site. Continuing to use this site, you agree with this.