Robak, Alain


Robak, Alain
(June 6, 1954, Paris, France - )
   After completing his scientific studies, he worked as a film planner for a movie theater in Versailles. While shooting his own motion pictures, he occasionaly played supporting roles for other directors (1986 Le Chien, Jean-François Gallotte, shot in 1984; 1991 Ciné-maton, as himself, Gérard Courant; 1992 Confessions d'un Barjo / Canada: Barjo / USA: Confessions of a Crap Artist Jérôme Boivin; 1995 Robotflash Warrior", Richard J. Thompson; 1996 Time Demon, Richard J. Thompson).
 Filmography
1980 ◘ Muse (short; also screenwriter, dialogist)
1982 ◘ Voix d'Eau (short; also screenwriter, dialogist)
1984 ◘ Tueur-Maison (short; also co-screenwriter, editor)
1987 ◘ Iréna et les Ombres (also screenwriter, dialogist)
1990 ◘ Baby Blood / The Evil Within (also co-screenwriter, co-dialogist, actor; shot in 1988)
        ◘ Adrénaline (segment "Corridor"; also co-screenwriter)
1994 ◘ Parano (segments "Le Lien parano", "Sado et Maso vont en Bateau"; also screenwriter, dialogist)
2000 ◘ La Taule / USA: The Slammer (shot in 1998)
2003 ◘ Mauvais Rêve (short; also co-screenwriter)
 Television Filmography
1992 ◘ Eureka, j'ai tout faux! (4 x 52' documentary; also screenwriter)
1994 ◘ A vous de décider (episode "Tabou")
2001 ◘ Les Visions de Julia

Encyclopedia of French film directors . . 2011.

Look at other dictionaries:

  • Alain Chabat — Lors du Salon du Cinéma le 14 janvier 2006 Données clés Naissance …   Wikipédia en Français

  • Alain chabat — Lors du Salon du Cinéma le 14 janvier 2007 Naissance 24 novembre …   Wikipédia en Français

  • Alain Robak — est un réalisateur français. Filmographie Longs métrages 1987 : Irena et les ombres 1990 : Baby Blood 2000 : La Taule Courts métrages 1984 : Tueur maison 1989 : Corridor 2003 : Mauvais rêve Liens externes Site… …   Wikipédia en Français

  • Alain Chabat — en Salon du Cinéma Paris Nacimiento …   Wikipedia Español

  • Chabat, Alain — (November 25, 1958, Oran, Al­geria )    His family settled in a Parisian suburb in 1963. He drew comics before working for various radio chan­nels (Radio Andorre, France Inter, RMC). After enter­ing Canal Plus in the early 1980s as a weatherman,… …   Encyclopedia of French film directors

  • Chabat — Alain Chabat Alain Chabat Lors du Salon du Cinéma le 14 janvier 2007 Naissance 24 novembre …   Wikipédia en Français

  • Baby Blood — Données clés Titre original Baby Blood Réalisation Alain Robak Scénario Serge Cukier Alain Robak Acteurs principaux Emmanuelle Escourrou Jean Francois Gallotte Christian Sinniger …   Wikipédia en Français

  • Yann Piquer — est un producteur, réalisateur, auteur et comédien français. Diplômé de l IDHEC et de Sciences Po, qualifié de « Corman français » par les cinéphiles, il a produit plus de 250 courts métrages et documentaires ainsi que quatre longs… …   Wikipédia en Français

  • Gulliver Productions — est une société française de production de film de cinéma créée en 1989 par Yann Piquer ayant évolué dans différents registres. Cette politique diversifiée a donné naissance à plus de deux cent cinquante courts métrages largement primés et… …   Wikipédia en Français

  • Piquer, Yann — (August 27, 1954, Paris, France )    Born to a production designer and filmmaker father (he directed an animated movie in 1963, Martien 0001), he began shooting 16 mm shorts. Having graduated from the IDHEC, he produced about 100 shorts (from… …   Encyclopedia of French film directors


Share the article and excerpts

Direct link
Do a right-click on the link above
and select “Copy Link”

We are using cookies for the best presentation of our site. Continuing to use this site, you agree with this.