Rosier, Michèle


Rosier, Michèle
(June 3, 1930, Paris, France - )
   While studying in France and the USA, she started as a journalist at age seventeen. She published articles in France - Soir and then became chief editor of the maga­zine Le Nouveau Fémina. In the early 1960s, she turned a dress designer and created sports clothing. Her first movie was dedicated to writer George Sand.
 Filmography
1973 ◘ Georges qui? (also screenwriter)
1977 ◘ Mon Cœur est rouge (also screenwriter, adapter, dialogist)
1989 ◘ Embrasse-moi (also screenwriter, adapter, dialogist; shot in 1987)
1995 ◘ Pullman Paradis (also screenwriter, adapter, dialogist; shot in 1994)
2001 ◘ Malraux, tu m'étonnes! (also screenwriter, adapter, dialogist)
2003 ◘ Demain, on court! (documentary)
 Television Filmography
        ◘ Le Futur des Femmes (documentary)
        ◘ La Demoiselle aux Oiseaux (documentary; short)
1979 ◘ Mimi (documentary; short)
        ◘ Un Café un! (documentary; short)
        ◘ Le Gros Départ (documentary; short)
        ◘ Botaniques (five documentary shorts: "Un Jardin et son Auteur", "Le Phytotron", "Vu du Ciel", "Le Ginko, l'Arbre le plus vieux du Monde", "Les Cèdres de Roissy")

Encyclopedia of French film directors . . 2011.

Look at other dictionaries:

  • Michèle Rosier — (born 1930) is a French fashion journalist and designer who founded the V de V sportswear label. In addition to this, she has worked as a film director and screenwriter since 1973. Michèle Rosier was born in 1930. She is the daughter of the… …   Wikipedia

  • Michele Rosier — Michèle Rosier Michèle Rosier est une réalisatrice et scénariste française. Elle est la fille d Hélène Gordon Lazareff. Filmographie Longs métrages 1973 : George qui ? 1976 : Mon cœur est rouge 1988 : Embrasse moi 1995 :… …   Wikipédia en Français

  • Michele Alboreto — Pas d image ? Importez une image. Années d activité 1981 1994 Date de naissance 23 décembre 1956 Lieu de naissance  Italie ( …   Wikipédia en Français

  • Michele Alboreto — Born 23 December 1956(1956 12 23) Died 25 April 2001(2001 04 25) (aged 44) Formula One World Championship career National …   Wikipedia

  • Michèle Rosier — (née en 1930) est une réalisatrice et scénariste française. Elle est la fille d Hélène Gordon Lazareff. Filmographie Longs métrages 1973 : George qui ? 1976 : Mon cœur est rouge 1988 : Embrasse moi 1995 : Pullman paradis… …   Wikipédia en Français

  • Rosier (homonymie) — Cette page d’homonymie répertorie les différents sujets et articles partageant un même nom. Les rosiers sont un genre de plantes de la famille des Rosaceae (non scientifique : Rosa L.). Sommaire 1 Personnalités …   Wikipédia en Français

  • Michèle Simonnet — Pour les articles homonymes, voir Simonnet. Michèle Simonnet Michèle Simonnet en 2010 …   Wikipédia en Français

  • Scuderia-Ferrari — Ferrari Name Scuderia Ferrari Marlboro Unternehmen Ferrari SpA Unternehmenssitz Maranello (I) …   Deutsch Wikipedia

  • Scuderia Ferrari — Ferrari …   Deutsch Wikipedia

  • Françoise Lebrun — Pour les articles homonymes, voir Lebrun. Françoise Lebrun est une actrice française. Elle est surtout connue pour son rôle de Veronika dans La Maman et la Putain de Jean Eustache (1973). Françoise Lebrun a souvent joué pour Paul Vecchiali, dont… …   Wikipédia en Français


Share the article and excerpts

Direct link
Do a right-click on the link above
and select “Copy Link”

We are using cookies for the best presentation of our site. Continuing to use this site, you agree with this.