Schmidt, Jean


Schmidt, Jean
(July 3, 1929, Charlottenburg, Germany-)
   A former stage actor, he directed his first movie in 1962. Other credit (as actor only): 1974 La Famille Grossfelder (Jean L'Hôte).
 Filmography
1963 ◘ Kriss Romani (also screenwriter, adapter, dialogist)
1967 ◘ L'Afrique des Banlieues (documentary)
1972 ◘ Paris des Négritudes (documentary; short)
1974 ◘ Vivre pour survivre (documentary)
1979 ◘ Comme les Anges déchus de la Place Saint-Michel (also screenwriter)
1986 ◘ Les Clowns de Dieu (also screenwriter, dialogist, actor)
1994 ◘ De Rage et d'Espoir (documentary; also screenwriter)
 Television Filmography
1965 ◘ Le Théâtre, premier Langage de l'Humanité (documentary)
1974 ◘ La Fête se meurt (documentary; short)
        ◘ Sois Belle et tais-toi
        ◘ La Fontaine des Innocentes

Encyclopedia of French film directors . . 2011.

Look at other dictionaries:

  • Jean Paul — (Bild von 1797/98) Jean Paul (* 21. März 1763 in Wunsiedel; † 14. November 1825 in Bayreuth; eigentlich Johann Paul Friedrich Richter) war ein deutscher Schriftsteller. Er steht literarisch gesehen zwischen Klassik und Romantik. Die… …   Deutsch Wikipedia

  • Jean-Philippe Toussaint — (* 29. November 1957 in Brüssel) ist ein belgischer Schriftsteller und Regisseur. Inhaltsverzeichnis 1 Leben 2 Werke 3 Filme 4 …   Deutsch Wikipedia

  • JEAN-LUC FAVRE — est né le 19 octobre 1963 à Bourg Saint Maurice (Savoie), est écrivain, poète et auteur dramatique français. Biographie Ancien collaborateur du Centre de recherche sur l imaginaire et la création de l université de Savoie sous la… …   Wikipédia en Français

  • Jean-Luc Favre — est né le 19 octobre 1963 à Bourg Saint Maurice (Savoie), est écrivain, poète et auteur dramatique français. Biographie Ancien collaborateur du Centre de recherche sur l imaginaire et la création de l université de Savoie sous la… …   Wikipédia en Français

  • Jean-Jacques Olier — Jean Jacques Olier(unbekannter Maler) Jean Jacques Olier (* 20. September 1608 in Paris, Frankreich; † 2. April 1657 in Paris) war ein französischer katholischer Priester und Gründer der Kongregation der Sulpizianer und des Priesterseminars St.… …   Deutsch Wikipedia

  • Jean-Julien Lemordant — (1882 St. Malo 1968 Paris) was a Breton artist and French soldier and patriot.LifeLemordant grew up in Brittany and was orphaned in his teens. [ [http://musee beauxarts.quimper.fr/htcoib/fjlemor.htm LEMORDANT Jean Julien ] ] At first he studied… …   Wikipedia

  • Jean Pierre Heubach — Jean Pierre Heubach, né à Mainbernheim, est un imprimeur libraire suisse du XVIIIe siècle. Biographie Jean Pierre Heubach est le fils du relieur Johann Nikolaus Heubach. En 1760, il est libraire à Lausanne. Il est ensuite naturalisé et… …   Wikipédia en Français

  • Jean Schmidt — The Honorable Jean Schmidt Member of the U.S. House of Representatives from Ohio s 2nd district …   Wikipedia

  • Jean Paul — Para el escritor argentino, véase Juan Pablo Echagüe. Jean Paul, por Heinrich Pfennninger (1797–1798). Johann Paul Friedrich Richter, más conocido como Jean Paul (Wunsiedel, 21 de marzo de 1763 – Bayreuth, 14 de noviembre de 1825), fue un… …   Wikipedia Español

  • Jean Paul Friedrich Richter — Jean Paul (Bild von 1797/98) Jean Paul (* 21. März 1763 in Wunsiedel; † 14. November 1825 in Bayreuth; eigentlich Johann Paul Friedrich Richter), war ein deutscher Schriftsteller. Er steht literarisch gesehen zwischen Klassik und Romantik. Die… …   Deutsch Wikipedia


Share the article and excerpts

Direct link
Do a right-click on the link above
and select “Copy Link”

We are using cookies for the best presentation of our site. Continuing to use this site, you agree with this.