Siri, Florent-Emilio


Siri, Florent-Emilio
(March 2 1965, Saint-Avold, Lorraine, France - )
   Having graduated with a bachelor's degree in cinema from the Sorbonne, he directed about thirty musical videos before shooting his first feature-length film.
 Filmography
1998 ◘ Une Minute de Silence (also screenwriter, dialogist)
2002 ◘ Nid de Guêpes (also co-screenwriter, co-adapter, co-dialogist)
2005 ◘ Hostage / Hostage—Entfuhrt (USA / Germany)
2007 ◘ L'Ennemi intime (also co-screenwriter, co-dialogist)
 Television Filmography
1992 ◘ Une Mort douce (documentary)
   Video Games
        ◘ Splinter Cell: Pandora Tomorrow / Tom Clancy's Splinter Cell: Pandora Tomorrow
        ◘ Splinter Cell: Chaos Theory

Encyclopedia of French film directors . . 2011.

Look at other dictionaries:

  • Florent-Emilio Siri — Naissance 2 mars 1965 Nationalité(s) France Profession(s) Réalisateur Film(s) notable(s) Nid de guêpes Otage L Ennemi intime Florent Emilio Siri est un réalisateur frança …   Wikipédia en Français

  • Florent Emilio Siri — à Deauville en 2010. Données clés Naissance …   Wikipédia en Français

  • Florent Emilio Siri — is a French movie director born in Lorraine. He studied cinema at the Sorbonne University and ESRA in Paris. He began his feature film career with the 1998 social film Une minute de silence (One minute of silence), and continued in 2002 with the… …   Wikipedia

  • Florent Siri — Florent Emilio Siri Florent Emilio Siri Naissance 2 mars 1965 Nationalité(s) France Profession(s) Réalisateur Film(s) notable(s) Nid de guêpes Otage L Ennemi intime Florent Emilio Siri est un réalisateur frança …   Wikipédia en Français

  • Siri — Cette page d’homonymie répertorie les différents sujets et articles partageant un même nom. Le terme Siri peut désigner : (332) Siri, objet mineur du système solaire Siri, l une des neuf villes de Delhi Giuseppe Siri, cardinal italien… …   Wikipédia en Français

  • Cloclo (film) — Cloclo Données clés Réalisation Florent Emilio Siri Scénario Florent Emilio Siri[1] Julien Rappeneau Acteurs principaux Jérémie Renier Benoît Magimel …   Wikipédia en Français

  • Nid de guêpes — Données clés Réalisation Florent Emilio Siri Scénario Florent Emilio Siri et Jean François Tarnowski Acteurs principaux Samy Naceri : Nasser Nadia Farès : Hélène Laborie Benoît Magimel : Santino Pascal Greggory : Lou …   Wikipédia en Français

  • Der Feind in den eigenen Reihen — Filmdaten Deutscher Titel Der Feind in den eigenen Reihen – Intimate Enemies Originaltitel L Ennemi intime …   Deutsch Wikipedia

  • Benoît Magimel — au festival de Cannes 2006. Données clés Naissance …   Wikipédia en Français

  • Gianni Fiore Coltellacci — Giovanni Fiore Coltellacci Giovanni Fiore Coltellacci est un directeur de la photographie italien. Il est le directeur de la photo de Florent Emilio Siri sur tous ses films. Filmographie 1981 : Cauchemars à Daytona Beach (Nightmare) de… …   Wikipédia en Français


Share the article and excerpts

Direct link
Do a right-click on the link above
and select “Copy Link”

We are using cookies for the best presentation of our site. Continuing to use this site, you agree with this.