Tellène, Eric


Tellène, Eric
(September 16, 1966, Cavaillon, Vaucluse, France - )
   A projectionist from age thirteen, he directed his first short in 1988 and five years later created a small production company, La Société des Films du Projectionniste.
 Filmography
1988 ◘ Notre Soleil (short; also screenwriter, dialogist)
1992 ◘ Papy Nostalgie (4 X 50' video documentary)
1994 ◘ Coquin de Sort (short; also screenwriter, dialogist)
1995 ◘ Peuchère (short; also screenwriter, dialogist)
2000 ◘ Calme le Jeu (also screenwriter, dialogist; shot in l998-l999)
        ◘ Dans les Yeux d'un Flic (video documentary; co-director with Patrick Gimenez; also co-screenwriter)
        ◘ Le Bruit du Bonheur (also co-screenwriter, co-dialogist; shot in 200l-2005)

Encyclopedia of French film directors . . 2011.

Look at other dictionaries:

  • Saison 1994-1995 du Stade rennais FC — Stade rennais football club 1994 1995 Généralités Président René Ruello …   Wikipédia en Français

  • Claudine Merlin — est une monteuse française. Elle est notamment la monteuse des films de Bertrand Blier et de Josiane Balasko. Filmographie 1956 : Toute la mémoire du monde (court métrage) d Alain Resnais 1958 : Le Chant du Styrène (court métrage) d… …   Wikipédia en Français

  • Liste des films tournés dans les Hautes-Alpes — Un certain nombre d oeuvres cinématographiques et télévisuelles ont été tournés dans le département des Hautes Alpes. Voici une liste à compléter de films, téléfilms, feuilletons télévisés, films documentaires... tournés dans le département des… …   Wikipédia en Français

  • List of fantasy worlds — This is a partial list of fictional fantasy worlds, according to the medium they appear in:Novels and short stories*Amber Roger Zelazny s The Chronicles of Amber novels *Amtor Edgar Rice Burroughs Venus series *Arda J. R. R. Tolkien novels… …   Wikipedia

  • Groupe Jalons — Jalons Le Groupe d Intervention Culturelle Jalons ou les Jalons est le nom d un groupe d intellectuels farceurs français, qui est devenu au fil du temps une institution de francs tireurs de l humour français, notamment connue pour ses parodies et …   Wikipédia en Français

  • Jalons — Le Groupe d Intervention Culturelle Jalons ou les Jalons est le nom d un groupe d intellectuels farceurs français, qui est devenu au fil du temps une institution de francs tireurs de l humour français, notamment connue pour ses parodies et… …   Wikipédia en Français

  • Les jalons — Le Groupe d Intervention Culturelle Jalons ou les Jalons est le nom d un groupe d intellectuels farceurs français, qui est devenu au fil du temps une institution de francs tireurs de l humour français, notamment connue pour ses parodies et… …   Wikipédia en Français


Share the article and excerpts

Direct link
Do a right-click on the link above
and select “Copy Link”

We are using cookies for the best presentation of our site. Continuing to use this site, you agree with this.