Valente, Martin


Valente, Martin
(April 24, 1967, Paris, France - )
   He studied at the Regional Conservatory of Dramatic Art of Île-de-France and began an acting career on­stage and in films (2003 Changement de Trottoir, short, Antonin Peretjako; 2006 L'Opération de la dernière Chance, short, Antonin Peretjako). After working as an assistant director on several commercials, he shot his first documentary.
 Filmography
1997 ◘ Radioscopie d'une Fac ordinaire (documentary)
2000 ◘ La Déclaration (short; shot on DVD)
        ◘ Cannes, les Coulisses d'un Festival (documentary)
2001 ◘ Ta Sœur (short; also screenwriter, dialogist)
2004 ◘ Les Amateurs (also screenwriter, dialogist; shot in 2002)
2007 ◘ Fragile(s) (also screenwriter)
 Television Filmography
2003 ◘ Et toc! (TV series; co-director with Samuel Tasinaje)

Encyclopedia of French film directors . . 2011.

Look at other dictionaries:

  • Martin Valente — Pour les articles homonymes, voir Valente. Martin Valente Données clés Naissance 24 avril 1967 Paris Nationalité …   Wikipédia en Français

  • Valente Arellano — (Torreón, Coahuila; 30 de agosto de 1964 4 de agosto de 1984) fue un torero mexicano. Su debut fue en la Monumental Plaza de Toros México, Distrito Federal, el 29 de septiembre de 1982, cortando dos orejas. Su alternativa la tuvo el 4 de junio de …   Wikipedia Español

  • Martin Stocklasa — Spielerinformationen Geburtstag 29. Mai 1979 Geburtsort Grabs, Schweiz …   Deutsch Wikipedia

  • Martín Rodríguez-Gaona — (Lima, 1969) es un poeta, ensayista y traductor peruano. Se licenció en Comunicaciones en la Universidad de Lima. Tras estudiar un máster en 1998 en Estados Unidos (Bowling Green State University, Ohio, 1998) se instaló en España, donde fue… …   Wikipedia Español

  • Valente — Cette page d’homonymie répertorie les différents sujets et articles partageant un même nom. Nom de famille Antonio Valente (1520? 1580?), organiste et compositeur italien. Caterina Valente (1931), chanteuse, danseuse, guitariste et actrice… …   Wikipédia en Français

  • Martín Elenes Landell — Este artículo o sección necesita referencias que aparezcan en una publicación acreditada, como revistas especializadas, monografías, prensa diaria o páginas de Internet fidedignas. Puedes añadirlas así o avisar …   Wikipedia Español

  • Valente Quintero — Subteniente Valente Quintero fue un militar mexicano que participó en la Revolución mexicana. Participó en las fuerzas maderistas hasta su triunfó en Sinaloa. Fue escolta del estado mayor del general y gobernador Ramón F. Iturbe. Las grandes… …   Wikipedia Español

  • Caterina Valente — Valente 1984 bei der Premiere von „Variete, Variete“ im Ost Berliner Friedrichstadtpalast Caterina Germaine Maria Valente (* 14. Januar 1931 in Paris) ist eine italienische …   Deutsch Wikipedia

  • Caterina Valente — Caterina Valente, 1984 Caterina Valente (born 14 January 1931, Paris) is a singer, dancer, and actress. She was born into an Italian artist family; her father Giuseppe was a well known accordion player, her mother, Maria Valente, a musical …   Wikipedia

  • Caterina Valente — Pour les articles homonymes, voir Valente. Caterina Valente à Berlin en …   Wikipédia en Français


Share the article and excerpts

Direct link
Do a right-click on the link above
and select “Copy Link”

We are using cookies for the best presentation of our site. Continuing to use this site, you agree with this.