Vincent, Christian


Vincent, Christian
(November 5, 1955, Paris, France - )
   Having graduated from the IDHEC in 1982, he worked as a second assistant director (1983 Le Jeune Marié, Bernard Stora), assistant editor (1984 Brigade des Mœurs, Max Pécas; 1986 Deux Enfoirés à Saint-Tropez, Max Pécas; 1987 On se calme et on boit frais à Saint-Tropez, Max Pécas; 1988 Contrainte par Corps, Serge Leroy), editor (1984 Il y a Femme et Femme, short, Manuel Flèche), still photographer (1989 Erreur de Jeunesse, Radovan Tadic), and co-screenwriter (1999 Peut-être / USA: Maybe / Perhaps, Cédric Klapisch; 2004 Les Textiles, also co-dialogist, Franck Landron).
 Filmography
1981 ◘ Façon de parler (short)
1983 ◘ Il ne faut jurer de rien (short; also screenwriter, dialogist)
1985 ◘ Classique! (short; also screenwriter, dialogist)
        ◘ La Part maudite (short; also screenwriter, di-alogist, cinematographer)
        ◘ La Discrète / UK and USA: The Discreet (also co-screenwriter, co-dialogist)
1992 ◘ Beau Fixe (also co-screenwriter, co-dialogist)
1994 ◘ La Séparation / UK and USA: The Separation (also co-screenwriter, co-dialogist)
1997 ◘ Je ne vois pas ce qu'on me trouve / USA: What's Funny About Me? (also co-screenwriter, co-dialogist)
2000 ◘ Sauve-moi (also co-screenwriter, co-dialogist)
        ◘ Les Enfants (also co-screenwriter, co-dialogist)
        ◘ Quatre Etoiles (also co-screenwriter, co-dialogist)

Encyclopedia of French film directors . . 2011.

Look at other dictionaries:

  • Vincent Christian Girard — est un acteur québécois. Sommaire 1 Biographie 2 Filmographie 2.1 Télévision 2.2 Cinéma …   Wikipédia en Français

  • Christian Vincent (director) — Christian Vincent (born November 5, 1955 in Paris) is a French film director and screenwriter. He won the César Award for Best Debut and Best Writing for La Discrète. Filmography Il ne faut jurer de rien (1983) Classique (1985) La Part Maudite… …   Wikipedia

  • Christian Vincent — For the French film director, see Christian Vincent (director). Christian Vincent Born 9 February 1975 Windsor, Ontario, Canada Christian Vincent (born 9 February 1975) is a Canadian American professional dancer, choreographer, actor and model.… …   Wikipedia

  • Christian Vincent — Pour les articles homonymes, voir Vincent. Christian Vincent est un réalisateur et scénariste français, né le 5 novembre 1955 à Paris. Sommaire 1 Filmographie 1.1 Réalisateur …   Wikipédia en Français

  • Vincent Delahaye — Mandats Sénateur de l’Essonne Actuellement en fonction …   Wikipédia en Français

  • Christian Bourquin — Christian Bourquin, lors de l inauguration d un panneau de signalisation en occitan, dans les Fenouillèdes Mandats Président du conseil régional …   Wikipédia en Français

  • Christian Shephard — John Terry as Christian First appearance Walkabout Last appearance The End Information …   Wikipedia

  • Vincent Capo-Canellas — Mandats Sénateur de la Seine Saint Denis Actuellement en fonction …   Wikipédia en Français

  • Christian Cambon — Mandats Sénateur du Val de Marne Actuellement en fonction …   Wikipédia en Français

  • Christian Cointat — Parlementaire français Date de naissance 11 juillet 1943 (1943 07 11) (68 ans) Mandat Sénateur Début du mandat octobre 2001 Circonscription Français éta …   Wikipédia en Français


Share the article and excerpts

Direct link
Do a right-click on the link above
and select “Copy Link”

We are using cookies for the best presentation of our site. Continuing to use this site, you agree with this.