Biras, Jeanne


Biras, Jeanne
(April 4, 1959, Paris, France - )
   She studied at IDHEC (directing and editing depart­ments) from 1979 to 1982 before serving as an as­sistant to directors Alain Robbe-Grillet, Serge Leroy, and Shuji Terayama. In the early 1980s, she created her own production company, Bakti Productions, and began directing shorts. From 1987 to 2003, she was a casting director. Other credits (as actress): 1979 Tess (Roman Polanski, UK / France); 1982 Le Péril rampant (short, Alberto Yaccelini); 1991 Annabelle partagée (Francesca Comencini).
 Filmography
1981 ◘ Flash Gordon, un Héros (short; also screenwriter, dialogist)
1982 ◘ Trop Chère Lucie (short; also screenwriter, dialogist)
1984 ◘ Georgette et Lucien (short; also screenwriter, dialogist)
1987 ◘ Précaution (short; also screenwriter, dialogist)
        ◘ Le Coffre (also screenwriter, dialogist)
2002 ◘ Au suivant! (short; also screenwriter, dialogist)
        ◘ Bien fait! (short; also screenwriter, dialogist)
2005 ◘ Au suivant! (also screenwriter, adapter, dialogist)
        ◘ Mange ta Banane (short; also screenwriter)

Encyclopedia of French film directors . . 2011.

Look at other dictionaries:

  • Au Suivant ! (Film, 2005) — Pour les articles homonymes, voir Au suivant !. Au suivant! est un film français réalisé par Jeanne Biras, sorti en 2005. Sommaire 1 Synopsis 2 Commentaire …   Wikipédia en Français

  • Au suivant ! (film, 2005) — Pour les articles homonymes, voir Au suivant !. Au suivant! est un film français réalisé par Jeanne Biras, sorti en 2005. Sommaire 1 Synopsis 2 Commentaire …   Wikipédia en Français

  • Klaus-Michael Grüber — (* 4. Juni 1941 in Neckarelz; † 22. Juni 2008 in Belle Île, Bretagne, Frankreich) war ein deutscher Regisseur und Schauspieler, Ritter der französischen Ehrenlegion, Kommandeur des französischen Ordens des Arts et des Lettres und Mitglied der… …   Deutsch Wikipedia

  • Klaus Michael Grüber — (* 4. Juni 1941 in Neckarelz; † 22. Juni 2008 in Belle Île, Bretagne, Frankreich) war ein deutscher Regisseur und Schauspieler, Ritter der französischen Ehrenlegion, Kommandeur des Ordre des Arts et des Lettres und Mitglied der Akademie der… …   Deutsch Wikipedia

  • Luc Besson — Pour les articles homonymes, voir Besson. Luc Besson …   Wikipédia en Français

  • Au Suivant ! — Cette page d’homonymie répertorie les différents sujets et articles partageant un même nom. Sommaire 1 Cinéma 2 Bande dessinée 3 Musiqu …   Wikipédia en Français

  • Au suivant ! — Cette page d’homonymie répertorie les différents sujets et articles partageant un même nom. Sommaire 1 Cinéma 2 Bande dessinée 3 …   Wikipédia en Français

  • EuropaCorp — Pour les articles homonymes, voir Europa. Logo de EuropaCorp …   Wikipédia en Français

  • Europa Corp — EuropaCorp Logo de EuropaCorp Création 1999 Fondateur(s) Luc Besson Pierre …   Wikipédia en Français

  • Europa Corp. — EuropaCorp Logo de EuropaCorp Création 1999 Fondateur(s) Luc Besson Pierre …   Wikipédia en Français


Share the article and excerpts

Direct link
Do a right-click on the link above
and select “Copy Link”

We are using cookies for the best presentation of our site. Continuing to use this site, you agree with this.