Boujenah, Paul


Boujenah, Paul
(May 20, l958, Tunis, Tunisia-)
   He intended to be an actor but finally opted for directing. Other credit (as production coordinator): l992 La Belle Histoire (Claude Lelouch). His brother is actor and director Michel Boujenah.
 Filmography
1979 ◘ Le Temps d'une Course (short)
1981 ◘ Fais Gaffe à la Gaffe! (also co-screenwriter, co-adapter)
        ◘ Le Faucon (also co-screenwriter)
        ◘ Acteur Acteur (unreleased)
1986 ◘ Yiddish Connection
1989 ◘ Moitié-Moitié (also screenwriter)
1991 ◘ Nos Amours, nos Emmerdes (unfinished)
1994 ◘ Le Voleur et la Menteuse (also screenwriter, dialogist)
        ◘ 3000 Scénarios contre un Virus (short; episode "L'Exclusion")
2001 ◘ Pas d'Histoires! (short; segment "Maman, re­garde!"; also screenwriter, dialogist)
2007 ◘ Dix Films pour en parler (short)

Encyclopedia of French film directors . . 2011.

Look at other dictionaries:

  • Paul Boujenah — Pour les articles homonymes, voir Boujenah. Paul Boujenah, né le 20 mai 1958 à Tunis, est un réalisateur, scénariste et adaptateur français. Il est le frère de Michel Boujenah et l oncle de Matthieu Boujenah. Filmographie Réalisateur… …   Wikipédia en Français

  • Boujenah, Michel — (November 2, 1952, Tunis, Tunisia )    Arrived in France in l963, he grew up in a Parisian suburb. In l972, he co founded a theater company, La Grande Cuillère, with Paul Allio and Corinne Atlas and directed his first play in 1973. He became… …   Encyclopedia of French film directors

  • Boujenah — Cette page d’homonymie répertorie les différents sujets et articles partageant un même nom. Matthieu Boujenah, acteur français. Né en 1976, neveu du suivant Michel Boujenah, né en 1952 en Tunisie, acteur, réalisateur et humoriste français. Paul… …   Wikipédia en Français

  • Michel Boujenah — Pour les articles homonymes, voir Boujenah. Michel Boujenah …   Wikipédia en Français

  • Michel Boujenah — Boujenah at the 2002 Cannes Film Festival in Cannes, France. Born 2 November 1952 (1952 11 02) (age 59) …   Wikipedia

  • Matthieu Boujenah — Matthieu Boujenah, born 23 in Bagneux (Hauts de Seine), is a comedian, nephew of Michel Boujenah and Paul Boujenah. Filmography 2009 : Knife Edge 2007 : Le Dernier Gang 2007 : Très bien, merci 2006 : Chacun sa nuit 2006  …   Wikipedia

  • Jean-Paul Roussillon — Pour les articles homonymes, voir Roussillon. Jean Paul Roussillon …   Wikipédia en Français

  • Jean-paul roussillon — Pour les articles homonymes, voir Roussillon. Jean Paul Roussillon …   Wikipédia en Français

  • Jean Paul Roussillon — Pour les articles homonymes, voir Roussillon. Jean Paul Roussillon …   Wikipédia en Français

  • Jean-Paul de Vidas — est le producteur exécutif de la société de Claude Lelouch, Les Films 13. Filmographie 1992 : L Homme de ma vie de Jean Charles Tacchella 1994 : Le Voleur et la Menteuse de Paul Boujenah 1995 : Les Misérables de Claude Lelouch… …   Wikipédia en Français

Share the article and excerpts

Direct link
Do a right-click on the link above
and select “Copy Link”

We are using cookies for the best presentation of our site. Continuing to use this site, you agree with this.