Carcélès, Laurent


Carcélès, Laurent
(January 17, 1957, Algiers, Algeria-)
   The son of a missionary, he settled in France after the Algerian War. After completing his studies at the Conservatoire Libre du Cinéma Français, he rejoined his father in Gabon, where he restored and reedited movies and documentaries of the 1950s and 1960s. He shot several documentaries in Africa before returning in France and directing his first feature film. Other credit (as art director): 1986 Equinoxe (Arthur Lamothe).
 Filmography
1986 ◘ Murundi (documentary)
        ◘ La Piste Malibe (documentary)
1989 ◘ Mémoires d'en Brousse (documentary)
1987 ◘ La Légende de Julien le Chasseur (short)
1993 ◘ La Brune (also screenwriter; shot in 1991)
 Television Filmography
1993 ◘ Un Soleil pour l'Hiver
1995 ◘ Les Cordier, Juge et Flic (episodes "Un Alibi en Béton", "Une Associée en trop")
        ◘ Carreau d'As
        ◘ Le JAP, Juge d'Application des Peines (episode "Prison personnelle")
1997 ◘ Le Mensonge (shot in 1995)
        ◘ Le Grand Batre (9 x 90')
1999 ◘ Erreur médicale
        ◘ Vertiges (episode "De plein Fouet")
        ◘ Souviens-toi
        ◘ Vertiges (episode "Une Femme piégée")
        ◘ Lemmes de Loi (2 x 90')
        ◘ Nestor Burma (episode "Mignonne, allons voir si la Chose")
        ◘ Corps et Âmes
        ◘ Nestor Burma (episodes "La Marieuse était trop belle", "Machinations pour Machines à Sous")
        ◘ Lemmes de Loi (episode "Crime passionnel")
2004 ◘ Boulevard du Palais (episode "Rêve d'Afrique")
        ◘ Lamille je vous haime
        ◘ Le Fond de l'Air est frais
2005 ◘ Disparition / L'Affaire Sébastien (2 x 90')
        ◘ Elodie Bradford (episode "Un Ami pour Elodie")
        ◘ Profils criminels
        ◘ Ondes de Choc (6 x 52')
        ◘ Six Angles vifs (6 x 52'; shot in 2006)
        ◘ Les Tricheurs (episode "Case Départ")

Encyclopedia of French film directors . . 2011.

Look at other dictionaries:

  • Laurent Lafitte — est un acteur et humoriste français, né le 22 août 1973 à Paris. Sommaire 1 Biographie 2 Filmographie 3 Théatre 4 Références …   Wikipédia en Français

  • Laurent Carcélès — Laurent Carcelès, né le 17 janvier 1959, est un réalisateur français. Biographie Une fois achevées ses études au Conservatoire Libre du Cinéma Français, il part pour le Gabon. Il y tourne plusieurs films animaliers et un premier court… …   Wikipédia en Français

  • Nicolas Jorelle — Données clés Naissance 23 novembre 1963 Neuilly sur Seine,  France Nicolas Jorelle, né le 23 novembre 1963 à Neuilly sur Seine ( …   Wikipédia en Français

  • Nicolas jorelle — Naissance 23 novembre 1963 Neuilly sur Seine,  France Nicolas Jorelle, né le 23 novembre 1963 à Neuilly sur Seine (Hauts de Seine), est un …   Wikipédia en Français

  • Olivier Pagès — Données clés Nom de naissance Olivier Pagès Nationalité Française Profession Acteur Site internet …   Wikipédia en Français

  • Jean-yves berteloot — Naissance 27 août 1957 Saint Omer, Pas de Calais Nationalité(s)  France Conjoint(e) Nathalie Baye …   Wikipédia en Français

  • Jean-Yves Berteloot — Données clés Naissance 27 août 1957 (1957 08 27) (54 ans) Saint Omer, Pas de Calais Nationalité   …   Wikipédia en Français

  • Elisa Cervier — Elisa Servier Elisa Servier est une actrice française, née le 5 mai 1955 à Villepinte (93). Filmographie 1974 : Le Chaud lapin, de Pascal Thomas 1978 : Insel der tausend Freuden, d Hubert Frank 1979 : Confidences pour confidences,… …   Wikipédia en Français

  • Nestor Burma (serie televisee) — Nestor Burma (série télévisée) Nestor Burma Titre original Nestor Burma Genre Série policière Pays d’origine  France Chaîne d’origine Antenne 2 puis France 2 Nombre de saisons …   Wikipédia en Français

  • Nestor Burma (série télévisée) — Nestor Burma Titre original Nestor Burma Genre Série policière Pays d’origine  France Chaîne d’origine Antenne 2 puis France 2 …   Wikipédia en Français


Share the article and excerpts

Direct link
Do a right-click on the link above
and select “Copy Link”

We are using cookies for the best presentation of our site. Continuing to use this site, you agree with this.