Coscas, Brigitte


Coscas, Brigitte
(July 3, 1963, Suresnes, Hauts-de-Seine, France - )
   She attended acting courses at the Cours Florent and the Conservatoire National d'Art Dramatique de Paris and frequented the Annie Fratellini circus school. A stage performer, film actress (1985 Bébé, short, Christophe-Jean Elie; 1986 La Puritaine / UK and USA: The Prude, Jacques Doillon; 1987 La Chouette aveugle, Raul Ruiz, France / Switzerland; 1988 Fréquence Meur­tre, Elisabeth Rappeneau), and TV actress (1988 Julien Fontanes, Magistrat, episode "La Bête noire", Michel Berny; 1990 La Seconde, Christopher Frank; Vicky et Constance, 12 X 52', Jacques Cluzaud, Jean-Pierre Prévost), she finally opted for a directing career.
 Filmography
1989 ◘ La Princesse acidulée (short; also screenwriter, dialogist)
        ◘ Hier peut-être (short; also screenwriter, dialogist)
1990 ◘ Les Mères Méditerranées (video documentary; also screenwriter)
1992 ◘ Une Saison (short; also screenwriter, dialogist)
1994 ◘ Les Vampes (short; also screenwriter, dialogist)
1997 ◘ Compositions agricoles (documentary; also )
2000 ◘ La Terre est ronde (short; also screenwriter)
        ◘ Mamirolle (also co-screenwriter, co-dialogist)
2006 ◘ La Boucle (short)
 Television Filmography
1998 ◘ Soeur porteuse
        ◘ P.J. (episodes "Agressions", "Gang de Filles")
        ◘ P.J. (episodes "Enfance volée", "Délices de Chine", "Sauvetage")
        ◘ P.J. (episode "Sentiments souterrains")
        ◘ P.J. (episodes "Séquestration", "Religion")

Encyclopedia of French film directors . . 2011.

Look at other dictionaries:

  • Elie Medeiros — Elli Medeiros Elli Medeiros est une chanteuse et actrice née à Montevideo, Uruguay le 18 janvier 1956. Sommaire 1 Biographie 2 Discographie albums 3 Discographie singles …   Wikipédia en Français

  • Elli Medeiros — Ell …   Wikipédia en Français

  • Corinne Dacla — est une actrice française née le 12 janvier 1962 (1962 01 12) (49 ans). Filmographie Cinéma 1977 : Diabolo menthe de Diane Kurys, avec Éléonore Klarwein, Yves Rénier, Dora Doll et Anouk Ferjac 1979 : L école est finie d… …   Wikipédia en Français

  • Lou Doillon — Infobox actor name = Lou Doillon imagesize = 136px caption = Lou Doillon birthdate = birth date and age|1982|9|4|mf=y location = Neuilly sur Seine, France yearsactive = 1987 PresentLou Doillon (born September 4, 1982 in Neuilly sur Seine) is a… …   Wikipedia

  • Bruno Slagmulder — Données clés Naissance 20 décembre 1967 (1967 12 20) (43 ans) Paris, France Nationalité Française Profession …   Wikipédia en Français

  • Jean-Marc Fabre — Données clés Naissance 7 juin 1964 Nationalité  France Profession Chef opérateur, réalisateur, scén …   Wikipédia en Français

  • Jessica Forde — Jessica Sylvie Forde née le 21 février 1966 à Londres[1] est une actrice, réalisatrice et photographe franco britannique. Elle épousa en 1991 Richard Berry dont elle divorça et avec qui elle eut une fille Joséphine Berry. Sommaire 1 Filmographie… …   Wikipédia en Français

  • Joséphine Berry — Pour les articles homonymes, voir berry. Joséphine Berry Données clés Naissance 29 janvier 1992 (1992 01 29) (19 ans) Paris,France Nationalité …   Wikipédia en Français

  • Lou Doillon — au festival de Cannes 2008. Données clés Naissance …   Wikipédia en Français

  • P.J. — Pour les articles homonymes, voir PJ. P.J. Logo d ouverture Titre original P.J. G …   Wikipédia en Français


Share the article and excerpts

Direct link
Do a right-click on the link above
and select “Copy Link”

We are using cookies for the best presentation of our site. Continuing to use this site, you agree with this.