Cuche, Nicolas


Cuche, Nicolas
   Having trained in the best New York acting schools, he returned to France, where he attended the drama courses at the Cours Florent. He entered films as an actor (1986 On a volé Charlie Spencer, Francis Huster; 1992 La Belle Histoire, Claude Lelouch) and co-wrote motion pictures (1988 La Septième Dimension, six shorts: "Le Savant fou", Stephan Holmes; "Le Mar­iage", Peter Winfield; "Le Chasseur de Rêves", Olivier Bourbeillon; "Le Duel", Laurent Dussaux; "La Fille qui boit", Manuel Boursinhac; "Henri en Egypte", Benoît Ferreux; 1989 Scorpion, Florence Strauss; 1995 Quand je serai grand, mon Père il sera Policier, short, Vincent Blanchet; Les Apprentis, Pierre Salvadori; 1998 Charité Biz'ness, Thierry Barthes and Pierre Jamin) and TV movies (1995 Une Femme dans la Nuit, Eric Woreth; 2003 Joséphine, Ange gardien, episode "Belle à tout Prix", also dialogist, Patrick Malakian).
 Filmography
1989 ◘ Couleur Marine (short)
1993 ◘ Arène (short; also screenwriter, dialogist)
1996 ◘ Jojo la Frite (short; also co-screenwriter, co-dialogist)
2002 ◘ Jojo la Frite (also co-screenwriter, co-adapter, co-dialogist; shot in 2000)
 Television Filmography
1997 ◘ Combats de Femme: Harcelée (also co-screenwriter)
        ◘ La Vocation d'Adrienne (pilot)
        ◘ Chambre No. 13 (episode "Réveil difficile")
        ◘ Joséphine, Ange gardien (episode "Une Famille pour Noël")
2002 ◘ Joséphine, Ange gardien (episode "Paillettes, Claquettes et Champagne")
        ◘ La Bonne Copine (France / Belgium)
        ◘ David Nolande (episodes "La Proie des Flammes", "L'Horloge du Destin", "Crescendo", "La Carte du Diable", "Chiens méchants", "Peine perdue")
2008 ◘ Flics (episodes "Le Jour des Morts", "Engre­nage")

Encyclopedia of French film directors . . 2011.

Look at other dictionaries:

  • Nicolas Cuche — est un réalisateur, scénariste et acteur français. Filmographie 1986 : On a volé Charlie Spencer ! (TV) 1993 : Arène 1995 : Quand je serai grand, mon père il sera policier 1995 : Une femme dans la nuit (TV) 1995 : Les… …   Wikipédia en Français

  • Nicolas Le Nen — Naissance 1966 Origine  France Allégeance Armée de terre Grade Colonel Années de service …   Wikipédia en Français

  • Nicolas Le Nen — Born 1966 Allegiance French Army Years of service …   Wikipedia

  • Nicolas Burtin — Nicolas Burtin, né le 15 janvier 1972 à Bonneville en France, est un skieur alpin français. Membre de l équipe de France à partir de 1989, il prend part à 98 courses de coupe du monde (84 descentes, 13 super G et un slalom géant). La seule… …   Wikipédia en Français

  • Colonel Nicolas Le Nen — Nicolas Le Nen Nicolas Le Nen Naissance 1966 Origine  France Allégeance Armée de terre Grade …   Wikipédia en Français

  • Bruno Cuche — Naissance 13 avril 1948 Constance Origine …   Wikipédia en Français

  • Colonel Le Nen — Nicolas Le Nen Nicolas Le Nen Naissance 1966 Origine  France Allégeance Armée de terre Grade …   Wikipédia en Français

  • Alpiner Skiweltcup 1998 — Die Saison 1997/1998 des Alpinen Skiweltcups begann am 24. Oktober 1997 in Tignes und endete am 15. März 1998 anlässlich des Weltcup Finales in Crans Montana. Bei den Männern wurden 35 Rennen ausgetragen (11 Abfahrten, 5 Super G, 9 Riesenslaloms …   Deutsch Wikipedia

  • Alpiner Skiweltcup 1998/Resultate Damen — Die Saison 1997/1998 des Alpinen Skiweltcups begann am 24. Oktober 1997 in Tignes und endete am 15. März 1998 anlässlich des Weltcup Finales in Crans Montana. Bei den Männern wurden 35 Rennen ausgetragen (11 Abfahrten, 5 Super G, 9 Riesenslaloms …   Deutsch Wikipedia

  • Alpiner Skiweltcup 1998/Resultate Herren — Die Saison 1997/1998 des Alpinen Skiweltcups begann am 24. Oktober 1997 in Tignes und endete am 15. März 1998 anlässlich des Weltcup Finales in Crans Montana. Bei den Männern wurden 35 Rennen ausgetragen (11 Abfahrten, 5 Super G, 9 Riesenslaloms …   Deutsch Wikipedia


Share the article and excerpts

Direct link
Do a right-click on the link above
and select “Copy Link”

We are using cookies for the best presentation of our site. Continuing to use this site, you agree with this.