Darc, Mireille


Darc, Mireille
(Mireille Aigroz / May 15, 1938, Toulon, Var, France - )
   Trained at the Toulon Conservatory, she settled in Paris, where she briefly worked as a model before making her acting debut on TV (1960 La Grande Bretèche / Du Côté de l'Enfer, Claude Barma). From 1960 (Mourir d'Amour / La Mort a les Yeux bleus, Dany Fog) to 2000 (Lucie, short, voice only, Guillaume Nicloux), she played supporting and leading roles in about sixty movies. She co-wrote Madly / Madly, il piacere dell'uomo / USA: The Love Mates (Roger Kah-ane, France / Italy) and Si elle dit oui . . . je ne dis pas non! (Claude Vital) and co-authored a novel (1982 Jamais avant le Mariage, Editions Ramsay) and two au­tobiographical books (2005 Tant que battra mon Coeur, XO Editions; 2008 Mon Père, XO Editions).
 Filmography
1989 ◘ La Barbare (also co-screenwriter, co-adapter, co-dialogist)
 Television Filmography
1992 ◘ Envoyé special (documentary; episode "La Deuxième Vie")
1996 ◘ Envoyé spécial (documentary; episode "Brève Rencontre")
        ◘ Des Racines et des Ailes (documentary; episode "Le Doute et l'Espérance")
2002 ◘ Des Racines et des Ailes (documentary; episode "De l'Ombre à la Lumière")
        ◘ Envoyé spécial (documentary; episode "Jeu­nesse éternelle")
        ◘ Une Vie classée X (documentary)
        ◘ Envoyé spécial (documentary; episode "Les Liserons d'Eau")
2007 ◘ Vivre d'Amour (documentary)

Encyclopedia of French film directors . . 2011.

Look at other dictionaries:

  • Darc, Mireille — • ДАРК (Darc) (наст. фам. Эгроз, Aigroz) Мирей (р. 15.5.1938)    франц. актриса. Работала манекенщицей, Выступала на ТВ, затем в кино. Снялась в ф.: Искажения (1960), Новые аристократы (1961), Девственницы (1962), Месье и Охота на мужчину (1964) …   Кино: Энциклопедический словарь

  • Mireille Darc — at the 2010 Cannes Film Festival Born Mireille Aigroz 15 May 1938 (1938 05 15) (age 73) Toulon, F …   Wikipedia

  • Mireille Darc — au festival de Cannes 2010 Données clés Nom de naissance Mireille Aig …   Wikipédia en Français

  • Mireille Darc — (2010) Mireille Darc (* 15. Mai 1938 in Toulon/Var; eigentlich Mireille Aigroz) ist eine französische Schauspielerin. Leben und Karriere Die Tochter eines Gärtners und einer Lebensmittelverkäuferin ab …   Deutsch Wikipedia

  • Mireille — French pronunciation: [miʁɛj] is a French given name, derived from the Provençal Occitan name Mirèio (Mirèlha in the classical norm of Occitan) Occitan pronunciation: [miˈrɛjɔ, miˈrɛʎɔ]. It could be related with the Occitan verb mirar… …   Wikipedia

  • Darc — ist der Familienname folgender Personen: Mireille Darc (* 1938), französische Schauspielerin Eine historische Schreibweise des Familiennamens von Jeanne D Arc DARC ist die Abkürzung für: Deutscher Amateur Radio Club Verband der deutschen Alpine… …   Deutsch Wikipedia

  • Mireille — Cette page d’homonymie répertorie les différents sujets et articles partageant un même nom. Œuvre Mireille (Mirèio en provençal), œuvre littéraire de Frédéric Mistral. Mireille, opéra de Charles Gounod, d après l œuvre éponyme de Frédéric Mistral …   Wikipédia en Français

  • La Gadoue — Liste des chansons de Serge Gainsbourg Sommaire 1 Liste des reprises (chronologique) 2 Liste des interprètes créateurs (chronologique) 2.1 1958 2.2 1959 …   Wikipédia en Français

  • Liste Des Chansons De Serge Gainsbourg — Sommaire 1 Liste des reprises (chronologique) 2 Liste des interprètes créateurs (chronologique) 2.1 1958 2.2 1959 …   Wikipédia en Français

  • Liste des chansons de Serge Gainsbourg — Sommaire 1 Liste des reprises (chronologique) 2 Liste des interprètes créateurs (chronologique) 3 Notes et références 3.1 1958 …   Wikipédia en Français


Share the article and excerpts

Direct link
Do a right-click on the link above
and select “Copy Link”

We are using cookies for the best presentation of our site. Continuing to use this site, you agree with this.