Deleuze, Emilie


Deleuze, Emilie
(May 7, 1964, Nogent-sur-Marne, Val-de-Marne, France - )
   The daughter of philosopher Gilles Deleuze (1925-1995), she started out as an assistant on class movies of pupils from the Fémis, the film school where she studied from 1987 to 1990. She previously had directed a first short. Other credit (as editor): 1995 Portrait des Hommes qui se branlent (short, Vincent Ravalec).
 Filmography
        ◘ Un Homme faible (short; also screenwriter)
        ◘ Monsieur Pierre (documentary)
1990 ◘ Coup de Sang (short; also screenwriter)
1992 ◘ Club de l'Emploi (short; also screenwriter)
        ◘ Jusqu'à Demain (short; also screenwriter)
1999 ◘ Peau neuve / USA: New Dawn (also co-screenwriter)
2001 ◘ Pas d'Histoires! (segment "Lettre à Abou")
2003 ◘ Mister V. (also co-screenwriter)
 Television Filmography
1994 ◘ Tous les Garçons et les Filles de leur Âge (epi­sode "L'Incruste")

Encyclopedia of French film directors . . 2011.

Look at other dictionaries:

  • Emilie Deleuze — Émilie Deleuze Pour les articles homonymes, voir Deleuze. Émilie Deleuze est une réalisatrice française formée à la Femis née le 7 mai 1964. Elle est la fille de Gilles Deleuze. Filmographie sélective 1999 : Peau neuve avec Samuel Le Bihan,… …   Wikipédia en Français

  • Émilie Deleuze — Pour les articles homonymes, voir Deleuze. Émilie Deleuze est une réalisatrice française formée à la Femis née le 7 mai 1964 à Nogent sur Marne. Elle est la fille du philosophe Gilles Deleuze. Filmographie sélective 1994 : L incruste,… …   Wikipédia en Français

  • Deleuze — ist der Name folgender Personen: Émilie Deleuze (* 7. Mai 1964), französische Regisseurin und Tochter von Gilles Deleuze Gilles Deleuze (1925–1995), französischer Philosoph Joseph Philippe François Deleuze (1753–1835), französischer Naturforscher …   Deutsch Wikipedia

  • Deleuze — Cette page d’homonymie répertorie les différents sujets et articles partageant un même nom. Patronyme Gilles Deleuze (1925 1995), philosophe français Émilie Deleuze, réalisatrice française née en 1964. Elle est la fille de Gilles Deleuze. Jean… …   Wikipédia en Français

  • Gilles Deleuze — Pour les articles homonymes, voir Deleuze. Gilles Deleuze Philosophe occidental Époque contemporaine …   Wikipédia en Français

  • New Dawn (film) — New Dawn Directed by Émilie Deleuze Produced by Simon Arnal Written by Émilie Deleuze Laurent Guyot Guy Laurent Starring Samuel Le Bihan …   Wikipedia

  • ENSMIS — Fondation européenne pour les métiers de l image et du son La fémis Nom original IDHEC (1943), La Fémis (1986), ENSMIS (1998), La Fémis (2000) Informations Fondation 1943 (IDHEC), 1986 Type École nationale supérie …   Wikipédia en Français

  • FEMIS — Fondation européenne pour les métiers de l image et du son La fémis Nom original IDHEC (1943), La Fémis (1986), ENSMIS (1998), La Fémis (2000) Informations Fondation 1943 (IDHEC), 1986 Type École nationale supérie …   Wikipédia en Français

  • Femis — Fondation européenne pour les métiers de l image et du son La fémis Nom original IDHEC (1943), La Fémis (1986), ENSMIS (1998), La Fémis (2000) Informations Fondation 1943 (IDHEC), 1986 Type École nationale supérie …   Wikipédia en Français

  • Fondation Européenne Pour Les Métiers De L’image Et Du Son — Fondation européenne pour les métiers de l image et du son La fémis Nom original IDHEC (1943), La Fémis (1986), ENSMIS (1998), La Fémis (2000) Informations Fondation 1943 (IDHEC), 1986 Type École nationale supérie …   Wikipédia en Français


Share the article and excerpts

Direct link
Do a right-click on the link above
and select “Copy Link”

We are using cookies for the best presentation of our site. Continuing to use this site, you agree with this.