Deslauriers, Guy


Deslauriers, Guy
(Aubagne, Bouches-du-Rhône, France - )
   During his secondary studies, he landed jobs as a trainee on movies shot in Fort-de-France, Martinique. In 1982, he was a trainee assistant director to Euzhan Palcy (Rue Cases Nègres / UK: Black Shack Alley / USA: Sugar Cane Alley). Having settled in Paris in 1983, he directed his first short in 1987 and occasionally worked as a second assistant director (1991 Plaisir d'Amour, Nelly Kaplan; 1992 Video Blues, Ârpâd Sopsits, Hungary).
 Filmography
1987 ◘ Quiproquo (short)
1989 ◘ Les Oubliés de la Liberté (medium-length)
1992 ◘ Sorciers (documentary)
1995 ◘ Raphaël Elizé (short)
1996 ◘ L'Exil du Roi Behanzin (shot in 1992)
2001 ◘ Passage du Milieu (shot in 1999)
2004 ◘ Biguine
 Television Filmography
        ◘ Femmes-Solitude (3 X 52' documentary)
        ◘ Un Siècle d'Ecrivains (documentary; episode "Edouard Glissant")
2001 ◘ La Tragédie de la Mangrove (short)

Encyclopedia of French film directors . . 2011.

Look at other dictionaries:

  • Guy Deslauriers — est un réalisateur français originaire de la Martinique. Filmographie 2008 : Aliker 2004 : Biguine 1999 : Passage du milieu 1995 : Raphaël Elizé 1993 : L Exil du roi Béhanzin 1992 : Sorciers 1989 : Les Oubliés… …   Wikipédia en Français

  • Bye-Bye — Pour les articles homonymes, voir Bye Bye (homonymie). Bye Bye Titre original Bye Bye Genre Variété Production voir par années Pays d’origine …   Wikipédia en Français

  • Bye-Bye 1996 — Bye Bye Pour les articles homonymes, voir Bye Bye (homonymie). Bye Bye Titre original Bye Bye Genre Variété Production voir par années Pays d’origine …   Wikipédia en Français

  • Bye Bye — Pour les articles homonymes, voir Bye Bye (homonymie). Bye Bye Titre original Bye Bye Genre Variété Production voir par années Pays d’origine …   Wikipédia en Français

  • Chamoiseau — Patrick Chamoiseau Patrick Chamoiseau Patrick Chamoiseau (Strasbourg, juin 2009) Naissance 3 décembre …   Wikipédia en Français

  • Patrick Chamoiseau — (Strasbourg, juin 2009) Naissance 3 décembre 1953 …   Wikipédia en Français

  • Moi et l'autre — Titre original Moi et l autre Genre Comédie de situation Créateur(s) Roger Garand Gilles Richer Pays d’origine  Canada …   Wikipédia en Français

  • Bruno Laplante — Pour les articles homonymes, voir Laplante. Bruno Laplante Naissance 1er août 1938 (1938 08 01) (73 ans) Beauharnois …   Wikipédia en Français

  • La Petite Patrie (téléroman) — Pour les articles homonymes, voir La Petite Patrie. La Petite Patrie est une émission de télévision québécoise basée sur le roman du même nom de Claude Jasmin et diffusée de 1974 à 1976 à l antenne de Radio Canada dont 75 épisodes ont été… …   Wikipédia en Français

  • Richmond (Québec) — Pour les articles homonymes, voir Richmond. Richmond Administration Pays …   Wikipédia en Français


Share the article and excerpts

Direct link
Do a right-click on the link above
and select “Copy Link”

We are using cookies for the best presentation of our site. Continuing to use this site, you agree with this.