Dubreuil, Charlotte


Dubreuil, Charlotte
(April 27, 1940, Paris, France - )
   She attended acting courses at age fifteen and played onstage and occasionally in films (1972 L'Humeur vagabonde, Edouard Luntz) until the mid-1970s. Other credits (as co-screenwriter): 1974 Pas si Méchant que ça / USA: The Wonderful Crook (Claude Goretta, Swit­zerland / France); 1977 Des Enfants gâtés / UK and USA: Spoiled Children (Bertrand Tavernier).
 Filmography
1977 ◘ Qu'est-ce que tu veux Julie? (also screenwriter, adapter, dialogist)
1980 ◘ Ma Chérie (also co-screenwriter; France / Belgium; shot in 1978-1979)
1982 ◘ La Côte d'Amour (also co-screenwriter, co-adapter, co-dialogist)
1994 ◘ Elles ne pensent qu'à ça (also co-screenwriter)
 Television Filmography
1979 ◘ La Peine perdue ou le Présent recomposé
1984 ◘ Mirage dangereux

Encyclopedia of French film directors . . 2011.

Look at other dictionaries:

  • Charlotte dubreuil — (née en 19??) est une cinéaste et romancière française. Sommaire 1 Biographie 2 Filmographie 2.1 Réalisateur 2.2 Scénariste …   Wikipédia en Français

  • Charlotte Dubreuil — Pour les articles homonymes, voir Dubreuil. Charlotte Dubreuil est une cinéaste et romancière française. Sommaire 1 Biographie 2 Filmographie 2.1 …   Wikipédia en Français

  • Dubreuil — Cette page d’homonymie répertorie les différents sujets et articles partageant un même nom. Sommaire 1 Patronyme 2 Homophones 3 Voi …   Wikipédia en Français

  • Maroussia Dubreuil — Pour les articles homonymes, voir Dubreuil. Maroussia Dubreuil est une actrice française. Sommaire 1 Biographie 2 Filmographie 3 …   Wikipédia en Français

  • Jamais 2 sans toi — Jamais deux sans toi...t Jamais 2 sans toi...t Titre original Jamais 2 sans toi...t Genre Sitcom Créateur(s) Alexandre Denim Éric Assous Production Studios 107 Pays d’origine  France …   Wikipédia en Français

  • Jamais 2 sans toi...t — Jamais deux sans toi...t Jamais 2 sans toi...t Titre original Jamais 2 sans toi...t Genre Sitcom Créateur(s) Alexandre Denim Éric Assous Production Studios 107 Pays d’origine  France …   Wikipédia en Français

  • Jamais Deux Sans Toi...t — Jamais 2 sans toi...t Titre original Jamais 2 sans toi...t Genre Sitcom Créateur(s) Alexandre Denim Éric Assous Production Studios 107 Pays d’origine  France …   Wikipédia en Français

  • Jamais deux sans toi...t — Jamais 2 sans toi...t Titre original Jamais 2 sans toi...t Genre Sitcom Créateur(s) Alexandre Denim Éric Assous Production Studios 107 Pays d’origine …   Wikipédia en Français

  • Saint-Jean-d'Angély — 45° 56′ 48″ N 0° 31′ 46″ W / 45.9466, 0.5294 …   Wikipédia en Français

  • Limoges Cercle Saint-Pierre — Limoges CSP Généralités …   Wikipédia en Français

Share the article and excerpts

Direct link
Do a right-click on the link above
and select “Copy Link”

We are using cookies for the best presentation of our site. Continuing to use this site, you agree with this.