Dupontel, Albert


Dupontel, Albert
(January II, 1964, Saint-Germain-en-Laye, Yvelines, France - )
   He grew up in a Parisian suburb. After studying medi­cine, he attended drama courses with Yves Pignot and Antoine Vitez. He performed onstage and earned his living as stuntman at the Opera. He played in about thirty films (from 1988 La Bande des Quatre / USA: The Gang of Four / US DVD: Gang of Four, Jacques Rivette, to 2009 Micmacs à Tire-Larigot, Jean-Pierre Jeunet), including those he directed.
 Filmography
1992 ◘ Désiré (short; also co-screenwriter, co-dialogist, actor)
1996 ◘ Bernie (also co-screenwriter, co-dialogist, actor)
1999 ◘ Le Créateur / USA: The Creator (also co-screenwriter, co-dialogist, actor)
2006 ◘ Enfermés dehors (also screenwriter, dialogist, actor)
2009 ◘ Le Vilain (also screenwriter, dialogist, actor)

Encyclopedia of French film directors . . 2011.

Look at other dictionaries:

  • Dupontel — Albert Dupontel Albert Dupontel Albert Dupontel à St Brieuc pour la promotion de Enfermés dehors. Naissance 11 janvier 1964 …   Wikipédia en Français

  • Albert Dupontel — à St Brieuc pour la promotion de Enfermés dehors. Données clés Naissance …   Wikipédia en Français

  • Albert Dupontel — (born 11 January 1964) is a French actor and film director. He started his career as a stand up comedian.Filmography*Eric Cellier in Serial Lover (1998) *Dr. Sachs in La Maladie de Sachs (1999) *Pierre in Irréversible (2002) *Célestin Poux in A… …   Wikipedia

  • Langage Python — Python (langage) Pour les articles homonymes, voir Python. Python …   Wikipédia en Français

  • Langage de programmation Python — Python (langage) Pour les articles homonymes, voir Python. Python …   Wikipédia en Français

  • Langage python — Python (langage) Pour les articles homonymes, voir Python. Python …   Wikipédia en Français

  • Python (langage) — Pour les articles homonymes, voir Python. Python …   Wikipédia en Français

  • Python (programming language) — Python (langage) Pour les articles homonymes, voir Python. Python …   Wikipédia en Français

  • Liste D'acteurs Ayant Incarné Un Président À L'écran — Le métier de Président d un État est bien souvent joué au cinéma ou à la télévision, que ce soit des présidents ayant existé ou bien des présidents fictifs, de pays réels ou fictifs, et même président du monde. Voici une liste d acteurs et… …   Wikipédia en Français

  • Liste d'acteurs ayant incarne un president a l'ecran — Liste d acteurs ayant incarné un président à l écran Le métier de Président d un État est bien souvent joué au cinéma ou à la télévision, que ce soit des présidents ayant existé ou bien des présidents fictifs, de pays réels ou fictifs, et même… …   Wikipédia en Français


Share the article and excerpts

Direct link
Do a right-click on the link above
and select “Copy Link”

We are using cookies for the best presentation of our site. Continuing to use this site, you agree with this.