Esposito, Marc


Esposito, Marc
(July 16, 1952, Algiers, Al­geria-)
   He co-founded in 1976 the popular movie magazine Première, for which he worked as chief editor until 1987, then he gave up his job to create Studio Maga­zine. In 1989, he directed his first short. In 1993, he left Studio Magazine to direct two short video films on director Bertrand Blier (Terre de Travail, 1995) and singer Julien Clerc (Au Bout du Monde, 1997). He co-wrote L'Envol (Steve Suissa, 1999).
 Filmography
1989 ◘ L'Homme qui pleurait tous les Matins (short; also screenwriter)
1991 ◘ Patrick Dewaere (documentary; also screenwriter)
2003 ◘ Le Cœur des Hommes (also screenwriter, dialogist)
2005 ◘ Toute la Beauté du Monde (also original novel; screenwriter, dialogist)
2007 ◘ Le Cœur des Hommes 2 (also screenwriter, dialogist)

Encyclopedia of French film directors . . 2011.

Look at other dictionaries:

  • Marc Esposito — Born July 16, 1952 (1952 07 16) (age 59) Algérie Occupation Film director Screenwriter Years active 1976 – 2006 Marc Esposito (born 16 July 1952 …   Wikipedia

  • Marc Esposito — Pour les articles homonymes, voir Esposito. Marc Esposito (né le 16 juillet 1952 en Algérie) est un journaliste et metteur en scène français. Il a créé deux des plus importants mensuels français consacrés au cinéma : en 1976, avec… …   Wikipédia en Français

  • Marc Lavoine — Naissance 6 août 1962 (1962 08 06) (49 ans) Longjumeau ( …   Wikipédia en Français

  • Marc Lavoine (album) — Marc Lavoine Studio album by Marc Lavoine Released November 27, 2001 …   Wikipedia

  • Marc Edwards (civil engineering professor) — Marc Edwards Born 1964 (age 46–47) Residence Blacksburg, Virginia Nationality American Alma mater State University of New York at Buffalo University of Washington …   Wikipedia

  • Marc-Andre Fleury — Marc André Fleury Pour les articles homonymes, voir Fleury. Marc André Fleury …   Wikipédia en Français

  • Marc-andré fleury — Pour les articles homonymes, voir Fleury. Marc André Fleury …   Wikipédia en Français

  • Esposito — Cette page d’homonymie répertorie les différents sujets et articles partageant un même nom. Esposito est un patronyme d origine italienne partagé par plusieurs personnes: Angelo Esposito, joueur de hockey sur glace québécois né en 1989. Béatrice… …   Wikipédia en Français

  • Marc Lavoine — En este artículo sobre música y biografías se detectaron los siguientes problemas: Necesita ser wikificado conforme a las convenciones de estilo de Wikipedia. Carece de fuentes o referencias que aparezcan en una fuente acreditada …   Wikipedia Español

  • Marc-André Fleury — Pour les articles homonymes, voir Fleury. Marc André Fleury …   Wikipédia en Français


Share the article and excerpts

Direct link
Do a right-click on the link above
and select “Copy Link”

We are using cookies for the best presentation of our site. Continuing to use this site, you agree with this.