Etchegaray, Françoise


Etchegaray, Françoise
(May 22, 1951, Fort-de-France, Martinique, France - )
   She studied classical letters at the Sorbonne before entering films as an assistant, location manager, or producer to Jean Eustache, Robert Bresson, and Jean-Luc Godard for the Sonimage society (1973­1977). From 1986 (Le Rayon vert / UK: The Green Ray / USA: Summer) to 2007 (Les Amours d'Astrée et de Céladon / Gli amori di Astrea e Celadon, France / Italy), she collaborated as a production supervisor, produc­tion manager, or delegate producer on all of Eric Rohmer's movies.
 Filmography
1980 ◘ Des Icones dans le Vercors (documentary; short; also screenwriter)
1992 ◘ La Règle du Jeu (also screenwriter)
1995 ◘ Sept en attente (also screenwriter)
 Television Filmography
1981 ◘ Le Cahier bleu (medium-length; also screenwriter, dialogist)
1998 ◘ Cinéma de notre Temps (segment "Philippe Garrel—Portrait d'un Artiste")

Encyclopedia of French film directors . . 2011.

Look at other dictionaries:

  • Basilique Notre-Dame-de-la-Garde — Pour les articles homonymes, voir Notre Dame et Bonne Mère. Basilique Notre Dame de la Garde …   Wikipédia en Français

  • Les Amours D'Astrée Et De Céladon — La plaine du Forez aujourd hui Saint Georges en Couzan (Loire) Titre original …   Wikipédia en Français

  • Les Amours d'Astree et de Celadon — Les Amours d Astrée et de Céladon Les Amours d Astrée et de Céladon La plaine du Forez aujourd hui Saint Georges en Couzan (Loire) Titre original …   Wikipédia en Français

  • Les Rendez-Vous De Paris — Un quartier parisien, lieu de tournage extérieur : Le Marais Titre original Les Rendez vous de …   Wikipédia en Français

  • Les amours d'astrée et de céladon — La plaine du Forez aujourd hui Saint Georges en Couzan (Loire) Titre original …   Wikipédia en Français

  • Les rendez-vous de paris — Un quartier parisien, lieu de tournage extérieur : Le Marais Titre original Les Rendez vous de …   Wikipédia en Français

  • Notre-Dame de la Garde — Notre Dame de la Garde, seen from the Vieux Port Basic information Affiliation Roman catholic District Archdiocese of M …   Wikipedia

  • L'Arbre, Le Maire Et La Médiathèque — est un film français réalisé par Éric Rohmer et sorti en 1993 Sommaire 1 Synopsis 2 Thèmes et contexte 3 Fiche technique …   Wikipédia en Français

  • L'Arbre, le maire et la mediatheque — L Arbre, le maire et la médiathèque L Arbre, le maire et la médiathèque est un film français réalisé par Éric Rohmer et sorti en 1993 Sommaire 1 Synopsis 2 Thèmes et contexte 3 Fiche technique …   Wikipédia en Français

  • L'Arbre, le maire et la médiathèque — est un film français réalisé par Éric Rohmer et sorti en 1993 Sommaire 1 Synopsis 2 Thèmes et contexte 3 Fiche technique …   Wikipédia en Français


Share the article and excerpts

Direct link
Do a right-click on the link above
and select “Copy Link”

We are using cookies for the best presentation of our site. Continuing to use this site, you agree with this.