Assaf, Milka
(April 28, 1952, Alep, Syria-)
   Born of a Bulgarian mother (her grandmother was Russian) and a Lebanese father, she was educated by Catholic missionaries (among which were Jesuits). At age nineteen, she left Lebanon to study in Paris. While preparing for her bachelor's degree in English at the Sorbonne University, she passed the exam of IDHEC film school (directing department). At the same time, she took acting courses. After graduating from IDHEC in 1976, she briefly worked as assistant director and assistant editor before shooting her first documentaries.
 Filmography
        ◘ Mrs Jekyll et Mrs Love (shot on video; also screenwriter, editor)
        ◘ Poubara-Gabon (16-mm docu-fiction; also screenwriter, editor)
1999 ◘ Les Migrations de Vladimir (also screenwriter, dialogist, editor)
 Television Filmography
1982 ◘ Les Soleils d'Or (short; also screenwriter, editor)
1984 ◘ Marguerite Duras (5 X 52' documentary)
1987 ◘ RichardTardits—Le Gladiateur (documentary)
        ◘ L'Or du Fleuve (documentary; also editor)
        ◘ Un Maillot jaune dans la Brousse (documentary; also editor)
1994 ◘ La Vie suspendue (documentary; co-director with Thierry de Lestrade; also editor)
1996 ◘ La Mort dans l'Âme—Paroles de Femmes corses (documentary; also editor)
        ◘ Les Couleurs du Silence (documentary; also editor)
2002 ◘ Le Bal du Triomphe de l'Amour (documentary; also editor)
        ◘ La Mémoire volée—Retour au Musée de Bagdad (documentary; also editor)
        ◘ L'Amour aveugle (documentary; also editor)

Encyclopedia of French film directors . . 2011.

Look at other dictionaries:

  • Anne Jacquemin — Données clés Naissance 1963 Grenoble Profession Actrice Anne Jacquemin est une actrice française de théâtre et de cinéma, née en 1963 à Grenoble. Sommaire 1 Bi …   Wikipédia en Français

  • Festival international des cinémas d'Asie 2009 — Le Festival international des cinémas d Asie 2009 a eu lieu du 10 au 17 février 2009 à Vesoul, en Haute Saône. C était la 15e édition de ce Festival international des cinémas d Asie. Le jury international lors de la cérémonie de clôture …   Wikipédia en Français

  • Francis Lax — Données clés Naissance 16 avril 1930 (1930 04 16) (81 ans) Paris, France Nationalité Français …   Wikipédia en Français

  • Francois Morel (acteur) — François Morel (acteur) Pour les articles homonymes, voir François Morel et Morel. François Morel, né à Flers (Orne) le 10 juin 1959, est un acteur, scénariste et chanteur français. Sommaire 1 …   Wikipédia en Français

  • François Morel (Acteur) — Pour les articles homonymes, voir François Morel et Morel. François Morel, né à Flers (Orne) le 10 juin 1959, est un acteur, scénariste et chanteur français. Sommaire 1 …   Wikipédia en Français

  • François Morel (acteur) — Pour les articles homonymes, voir François Morel et Morel. François Morel, né à Flers (Orne)[1] le 10 juin 1959, est un acteur, scénariste et chanteur français. Sommaire …   Wikipédia en Français

  • François Morel (cinéma) — François Morel (acteur) Pour les articles homonymes, voir François Morel et Morel. François Morel, né à Flers (Orne) le 10 juin 1959, est un acteur, scénariste et chanteur français. Sommaire 1 …   Wikipédia en Français

  • François morel (acteur) — Pour les articles homonymes, voir François Morel et Morel. François Morel, né à Flers (Orne) le 10 juin 1959, est un acteur, scénariste et chanteur français. Sommaire 1 …   Wikipédia en Français

  • Hélène Merlin — est comédienne, danseuse, conteuse et réalisatrice. Sommaire 1 Biographie 2 Cinéma 3 Théâtre 4 Voix 5 …   Wikipédia en Français

  • Marie-Sohna Conde — Marie Sohna Condé Marie Sohna Condé (née en 1971) est une actrice et metteur en scène française, aux origines à la fois antillaise et africaine. Née à Abidjan, Côte d’Ivoire[1], son père guinéen musulman, travaille pour les Nations unies et sa… …   Wikipédia en Français

Share the article and excerpts

Direct link
Do a right-click on the link above
and select “Copy Link”